Now Reading:
KAOS U SRBIJI Uhićen dječak koji je prijetio učenici, drugom našli pištolj u kući, treći najavio da će ubijati
Full Article 2 minutes read

KAOS U SRBIJI Uhićen dječak koji je prijetio učenici, drugom našli pištolj u kući, treći najavio da će ubijati

Tri dana nakon stravičnog pokolja u beogradskoj osnovnoj školi u kojem je dječak (13) ubio zaštitara i osmero učenika, sve je više slučajeva u kojima mladi posjeduju oružje ili prijete na društvenim mrežama.

Kako piše portal 24 sata, U Vranju će policija podnijeti kaznenu prijavu protiv tinejdžera (17) zbog sumnje da je nedozvoljeno kod sebe nosio vatreno oružje i posjedovao eksplozivni materijal. Naime, u kuću mladića u Vranjskoj Banji policija je pronašla pištolj.

Drugi slučaj dolazi iz Knjaževca kod Zaječara na istoku Srbije. Policija je u petak uhitila 15-godišnjeg dječaka zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti. Sumnja se da je 3. svibnja poslao prijeteću poruku kolegici (15) iz razreda, što je ona prijavila policiji. Dobio je kaznenu prijavu te je priveden sucu za maloljetnike Višeg suda u Zaječaru.

Treći slučaj je iz Srijemske Mitrovice. Policija je privela 14-godišnjaka  zbog sumnje u kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, pišu 24 sata. On je navodno na društvenim mrežama objavio fotografiju osumnjičenog za ubojstvo osmero djece i zaštitara u beogradskoj osnovnoj školi. Uz fotografiju je ostavio poruku da će učiniti isto što i napadač iz beogradske škole, zbog čega je uz kaznenu prijavu priveden sucu za maloljetnike.

sjever.hr/24sata.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.