Now Reading:
Priredbom i zanimljivim revijama učenika Gospodarske škole Čakovec obilježen njen 29. rođendan
Full Article 3 minutes read

Priredbom i zanimljivim revijama učenika Gospodarske škole Čakovec obilježen njen 29. rođendan

Gospodarska škola Čakovec danas je proslavila svoj dan još jednom zanimljivom i dinamičnom priredbom u kojoj su brojni učenici imali priliku istaknuti vještine stečene obrazovanjem u ovoj ustanovi. Gospodarska škola Čakovec osnovana je odlukom Skupštine Međimurske županije donesenoj 5. listopada 1993. godine te rješenjem Ministarstva kulture i prosvjete od 18. ožujka 1994. godine.

Riječ je o strukovnoj školi u kojoj za život i tržište rada u mnogim usmjerenjima predani nastavnici pripremaju mlade. Ne prođe niti jedna školska godina, a da se učenici ove škole ne istaknu u nekom od obrazovnih područja na najvišim razinama natjecanja. Školu pohađa 390 učenika koji se obrazuju u usmjerenjima vezanima uz poljoprivredu, prehranu i veterinu, zatim promet, tekstilni dizajn, te za zvanja frizera, kozmetičara i pismoslikara, a na parceli u Mihovljanu učenici poljoprivrednog usmjerenja uzgajaju voće i povrće te je ta lokacija cijenjena i među kupcima njihovih proizvoda.

Gospodarska škola Čakovec, kao i sve međimurske srednje škole, posljednjih je godina izrasla u jednu od najkvalitetnijih strukovnih škola, što potvrđuje nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolju školu u Hrvatskoj u području strukovnog obrazovanja i Erasmus plus povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Također, Škola je dobitnica nagrade Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja „Šegrt Hlapić“ za najbolju strukovnu školu u Hrvatskoj u 2021. godini.

Zgrada na željezničkoj postaji Buzovec nedavno je zablistala u rukama pismoslikara Gospodarske škole koji su uz vodstvo mentorice Ruse Trajkove te u suradnji s kolegama iz Graditeljske škole uredili objekt, na što se osvrnuo i župan Međimurske županije Matija Posavec u svom obraćanju.

– Proslavljamo godišnjicu jedne uspješne škole čiji su je nastavnici i učenici nizom rezultata doveli do pozicije jedne od najuspješnijih strukovnih škola u Hrvatskoj. Zahvaljujem vam na tome, kao i na vašoj ulozi u zajednici čiji je samo zadnji primjer pokazatelj koliko je važna. Naime, oslikali ste prostor odjela pedijatrije u Bolnici i time pacijentima uljepšali boravak, a obnova objekta željezničke postaje Buzovec koju ste izveli naišla je na odobravanje u cijeloj našoj zajednici i rezultat je vaše kreativnosti, marljivosti i predanosti vaših profesora – naglasio je župan na svečanosti povodom Dana Gospodarske škole Čakovec.

Ravnateljica Vesna Stunković u svom pozdravu uzvanicima dodala je kako je u povijesti škole, uz datum osnivanja i upisivanja prve generacije, važna i 2005. godina kada su se preselili u ovu zgradu u kojoj danas s učenicima rade u četiri velika obrazovna područja.

– Provodimo niz projekata od Erasmusovih do humanitarnih i promotivnih, kontinuirano radeći na kompetencijama učenika i nastavnika. Od 2021. godine nositelji smo i Erasmusovog priznanja za strukovno obrazovanje – istaknula je ravnateljica.

U programu čija je tema bila vezana uz razvijanje kreativnosti potaknute održivošću nastupili su brojni učenici pa je tako zbor Škole izveo glazbene točke i himnu, a zeleni aktivisti svojim su nastupom pokazali da pripadaju novoj generaciji koja se zalaže za očuvanje okoliša. Uvijek atraktivna revija frizura također je bila u zelenom duhu, kao i revija odjeće od recikliranih materijala.

Dio programa bio je posvećen završetku projekta Postani kreativan 2023., uz podjelu modnih Oscara.

www.sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.