Now Reading:
Vrijedna investicija KZŽ u ambulantu Doma zdravlja u Pregradi – uz novu stolariju tu je i nova oprema za biokemijski laboratorij
Full Article 3 minutes read

Vrijedna investicija KZŽ u ambulantu Doma zdravlja u Pregradi – uz novu stolariju tu je i nova oprema za biokemijski laboratorij

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u petak je u društvu ravnateljice Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije obišao prostore ambulante Doma zdravlja u Pregradi, najavivši pritom radove na povećanju energetske učinkovitosti same zgrade ambulante.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 100 tisuća eura, a koja će obuhvatiti zamjenu stolarije, ali i opremanje biokemijskog laboratorija. Kako je tom prilikom naglasio župan Kolar riječ je o dijelu investicija koje se odnose na Dom zdravlja, budući Županija ulaže u cjelokupni zdravstveni sustav.

Razvoj gospodarstva u Pregradi vidljiv je na svakom koraku, a isto tako i razvoj institucija, a tu prije svega mislimo na visoko školstvo, gdje će investicija u bivšim pogonima Emke dovesti do postdiplomskog i diplomskog studija, te će sve do posljedično tražiti i nove usluge Doma zdravlja. To podrazumijeva i kontinuirano ulaganje u Dom zdravlja te osiguravanje sjajnih liječnika, medicinskih sestara kao i ljudi u laboratorijima, ali i stalna ulaganja u novu opremu kako bi sve to skupa bilo na jednoj visokoj razini – rekao je župan Kolar zahvalivši Gradu koji se rado uključi u svaku investiciju.

– Samo zajedničkom sinergijom možemo doći do krajnjeg rezultata, a to je da naši pacijenti koji dođu u Dom zdravlja budu zadovoljni, naravno kao i naši djelatnici unutar Doma zdravlja – kazao je župan te najavio kako će u sljedećih mjesec dana održati sastanak sa stručnim i upravnim vijećem Doma zdravlja vezano za mjere koje će Krapinsko – zagorska županija predstaviti te početi provoditi, a odnose se na privlačenje doktora da dođu raditi u primarnu zdravstvenu zaštitu.

– Još uvijek čekamo pravilnik ministra da vidimo kako su nakon novog zakona izregulirani koeficijenti plaća doktora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji su u Domu zdravlja, odnosno koji nisu privatnici te da vidimo kako je s plaćama doktora koji idu na stažiranje. Mi smo okvirno dogovorili set raznih mjera kako bi privukli doktore u primarnu zdravstvenu zaštitu – poručio je krapinsko – zagorski župan.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan iskoristila je priliku da zahvali Krapinsko – zagorskoj županiji što uvijek prati sve njihove akcije. Pojasnila je i kako će radovi izmijene stolarije započeti sredinom svibnja.

– Vrijednost te investicije je blizu 78 tisuća eura, a rok izrade je tri mjeseca te vjerujemo da će do početka lipnja cijela ova priča završiti – rekla je Dogan napomenuvši kako je pak za biokemijski laboratorij nabavljen novi biokemijski analizator s obzirom da se stari nije dao popraviti. Vrijednost te investicije je 200 tisuća kuna.

jm/www.sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.