Now Reading:
Vrijedna investicija KZŽ u ambulantu Doma zdravlja u Pregradi – uz novu stolariju tu je i nova oprema za biokemijski laboratorij
Full Article 3 minutes read

Vrijedna investicija KZŽ u ambulantu Doma zdravlja u Pregradi – uz novu stolariju tu je i nova oprema za biokemijski laboratorij

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u petak je u društvu ravnateljice Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije obišao prostore ambulante Doma zdravlja u Pregradi, najavivši pritom radove na povećanju energetske učinkovitosti same zgrade ambulante.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 100 tisuća eura, a koja će obuhvatiti zamjenu stolarije, ali i opremanje biokemijskog laboratorija. Kako je tom prilikom naglasio župan Kolar riječ je o dijelu investicija koje se odnose na Dom zdravlja, budući Županija ulaže u cjelokupni zdravstveni sustav.

Razvoj gospodarstva u Pregradi vidljiv je na svakom koraku, a isto tako i razvoj institucija, a tu prije svega mislimo na visoko školstvo, gdje će investicija u bivšim pogonima Emke dovesti do postdiplomskog i diplomskog studija, te će sve do posljedično tražiti i nove usluge Doma zdravlja. To podrazumijeva i kontinuirano ulaganje u Dom zdravlja te osiguravanje sjajnih liječnika, medicinskih sestara kao i ljudi u laboratorijima, ali i stalna ulaganja u novu opremu kako bi sve to skupa bilo na jednoj visokoj razini – rekao je župan Kolar zahvalivši Gradu koji se rado uključi u svaku investiciju.

– Samo zajedničkom sinergijom možemo doći do krajnjeg rezultata, a to je da naši pacijenti koji dođu u Dom zdravlja budu zadovoljni, naravno kao i naši djelatnici unutar Doma zdravlja – kazao je župan te najavio kako će u sljedećih mjesec dana održati sastanak sa stručnim i upravnim vijećem Doma zdravlja vezano za mjere koje će Krapinsko – zagorska županija predstaviti te početi provoditi, a odnose se na privlačenje doktora da dođu raditi u primarnu zdravstvenu zaštitu.

– Još uvijek čekamo pravilnik ministra da vidimo kako su nakon novog zakona izregulirani koeficijenti plaća doktora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji su u Domu zdravlja, odnosno koji nisu privatnici te da vidimo kako je s plaćama doktora koji idu na stažiranje. Mi smo okvirno dogovorili set raznih mjera kako bi privukli doktore u primarnu zdravstvenu zaštitu – poručio je krapinsko – zagorski župan.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan iskoristila je priliku da zahvali Krapinsko – zagorskoj županiji što uvijek prati sve njihove akcije. Pojasnila je i kako će radovi izmijene stolarije započeti sredinom svibnja.

– Vrijednost te investicije je blizu 78 tisuća eura, a rok izrade je tri mjeseca te vjerujemo da će do početka lipnja cijela ova priča završiti – rekla je Dogan napomenuvši kako je pak za biokemijski laboratorij nabavljen novi biokemijski analizator s obzirom da se stari nije dao popraviti. Vrijednost te investicije je 200 tisuća kuna.

jm/www.sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.