Now Reading:
Hvalevrijedan potez! PU bjelovarsko-bilogorska Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima donirala opremu koju su zaplijenili u narko akcijama
Full Article 3 minutes read

Hvalevrijedan potez! PU bjelovarsko-bilogorska Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima donirala opremu koju su zaplijenili u narko akcijama

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske predali su opremu i predmete u znanstveno – istraživačke i obrazovne svrhe Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima. Radi se o raznoj opremi i predmetima koji su bili dio improviziranih laboratorija za indoor uzgoj indijske konoplje, a koje je policija privremeno oduzela tijekom nekoliko kriminalističkih istraživanja.

Naime, pravomoćnim presudama Općinskog suda u Bjelovaru svi predmeti i oprema koje je policija privremeno oduzela tijekom kriminalističkih istraživanja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga su po okončanju sudskih postupaka trajno oduzeti čime postaju vlasništvo RH. Na inicijativu Službe kriminalističke policije ove policijske uprave dogovorena je predaja tih predmeta i opreme Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, koje će ih koristiti u okviru njihovog djelovanja te obrazovanja i istraživanja. Radi se o velikom broju predmeta i opreme čija je tržišna vrijednost od najmanje 25 tisuća eura.

Radi se o funkcionalnoj opremi i predmetima koja je korištena u nezakonite svrhe za indoor uzgoj biljaka indijske konoplje, ali se može legalno koristiti u svrhu edukacije i znanstvenog istraživanja. Tako su se na listi predmeta nalaze: prijenosni klima uređaji, senzori temperature i vlage, ventilatori, LED lampe, filteri zraka, kutije za ventilacije, električne grijalice, reflektori, reflektirajuće ploče sa sijalicama, potopne pumpe, ventilatorski sustavi, pretvarači električne energije, električne kutije s osiguračima, električni odvlaživači zraka, filter s aktivnim ugljenom, uređaji za raspršivanje tekućine, uređaj za odvajanje cvjetova, termo šator s konstrukcijom, sredstva za regulaciju PH vrijednosti zemlje, sredstva za prihranu bilja, ručne šprice, vrtne škare, kliješta, noževi, sjekira, električni kabeli, utičnice, kanistri, ljepljive trake, naglavne lampe, preko 800 komada posuda za uzgoj biljaka i drugo.

Voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske Dražen Prapotnik je predao uređaje i opremu dekanici učilišta Marceli Andreata-Koren istaknuvši pritom kako se radi o funkcionalnim predmetima i opremi, koji se mogu legalno koristiti i ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti učilišta te koje će studenti i profesori moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe te u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim laboratorijima i plastenicima.

Dekanica Andreata-Koren izrazila je zadovoljstvo suradnjom i zahvalila Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj na dobrobit akademske zajednice te naglasila kako ova oprema dolazi na pravo mjesto jer će poslužiti u obrazovanju i znanstvenim istraživanjima.

– Veselimo se što će se ovom hvalevrijednom inicijativom Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske doprinijeti edukaciji studenata, ali zasigurno i znanstveno-istraživačkom radu profesora učilišta. Ovo je prva suradnja Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske s Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima kao nama najbližeg učilišta takve vrste, ali zasigurno ne i posljednja – poručuju iz PU bjelovarsko – bilogorske.

Foto: PU bjelovarsko – bilogorska

www.sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.