Now Reading:
POTPISANI UGOVORI: Općina Veliki Bukovec za projekte svojih udruga odobrila 27 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

POTPISANI UGOVORI: Općina Veliki Bukovec za projekte svojih udruga odobrila 27 tisuća eura

Općina Veliki Bukovec i ove godine podupire rad svojih udruga te je kroz proračun osigurala 27 tisuća eura kako bi one mogle provoditi svoje aktivnosti i programe.

Ukupno je 19 udruga ispunilo sve uvjete natječaja a njihovim je predstavnicima, prilikom potpisivanja ugovora, čestitao načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić, zaželjevši svima puno uspjeha u provođenju programa.

-Izuzetno cijenimo rad i djelovanje naših udruga koji našu zajednicu čine humanijom, šarenijom i ljepšom. Programi koji su odobreni su nakon pregleda dali vidljivu dodatnu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života u Općini i unapređuje razvoj šire društvene zajednice – poručio je načelnik Vrbanić. Dodao je da će Općina uvijek podupirati rad udruga.

-Trudimo se osigurati što veći iznos sredstava i cilj je svake godine povećati ta sredstva. Uvijek ćemo imati sluha za naše udruge jer su to pojedinci okupljeni u zajednicu odnosno udrugu koji svi radite za opće dobro. Imamo udruge iz različitog područja i to je dobro. Želim vam puno uspjeha u radu – poručio je na kraju Vrbanić.

Udruge su svoje prijave podnosile na način da su se, temeljem područja djelovanja, opredijelile za odgovarajuće prioritetno područje: zaštita i promicanje tradicijske baštine, poticanje i afirmacija kulturnog i glazbenog stvaralaštva djece i mladih, organizacija kulturno-umjetničkih manifestacija, promicanje i poticanje bavljenja amaterskim i profesionalnim sportom te unapređenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana.

Juraj Orehovec, predsjednik NK Bukovčan, pojasnio je za što će se utrošiti dobivena sredstva:

-Svake se godine prijavljujemo na natječaj kojim nam Općina sufinancira neke operativne aktivnosti, primjerice režije za održavanje svlačionica, igrališta, za pokrivanje troškova Županijskog nogometnog saveza. Svake godine nabavljamo i novu opremu za igrače i kontinuirano ulažemo u naše igrače, u vodstvo Kluba odnosno funkcioniranje Kluba, kako bi pratili korak s drugim klubovima – kazao je Orehovec.

A da se na tom primjeru vidi ispravnost ulaganja u udrugu potvrđuju rezultati NK Bukovčan koji se nekoliko kola prije završetka sezone bori za osvajanje naslova.

sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.