Now Reading:
Kumrovec domaćin tradicionalnog susreta na mostu prijateljstva! “Sutla nikad nije razdvajala, već je spajala”
Full Article 2 minutes read

Kumrovec domaćin tradicionalnog susreta na mostu prijateljstva! “Sutla nikad nije razdvajala, već je spajala”

Općina Kumrovec u suradnji sa susjednom Općinom Bistrica ob Sotli iz Slovenije, i ove je godine organizirala druženje mještana i gostiju, tradicionalne, 16. po redu “Međunarodne susrete na mostu prijateljstva Gmajna – Kunšperk”

Ovo događanje okuplja mještane s obiju strana rijeke Sutle, a cilj je istaknuti dobrosusjedske odnose koji oduvijek vladaju među susjednim općinama. Susret je službeno započeo u 17 sati u Risvici, a okupilo se mnoštvo građana.

Načelnik Općine Kumrovec, Robert Šplajt naglašava kako ovogodišnji susret na mostu prijateljstva je prvi u kojem ne postoji tvrda granica, zahvaljujući ulaskom Hrvatske u Schengensku zonu, što iznimno veseli, a samim time se vraća staro prijateljstvo između Slovenaca i Zagoraca, odnosno između Obćine Bistrice ob Sotli i Općine Kumrovec.

Sutla nikad nije razdvajala, već je spajala i mi smo sretni što imamo dobru poveznicu s Bistricom ob Sotli i s našim susjedima i što s njima radimo velike Europske projekte. Između ostalog, očekuje se revitalizacija kumrovečke pruge, projekt na kojem intenzivno radimo s našim prijateljima i susjedima Slovencima! A to je ono bitno, ne samo da se družimo, nego da i stvaramo jednu bolju budućnost za sve naše građane zajedno – poručio je Šplajt i za kraj dodao da se nada kako će ove godine uspjeti štrikom povući Slovence na Hrvatsku stranu.

Franjo Debelak, župan Občine Bistrica ob Sotli smatra kako ovu tradiciju treba čuvati, jer nema ništa boljega od veselja naroda.

-I puno prije su se ljudi ovdje družili, nikad nije bila niti jedna situacija koja bi mogla spriječiti ovo druženje. Jako me veseli što održavamo te prijateljske odnose – poručio je Debelak.

Tradicionalnom susretu na mostu prijateljstva prisustvovao je i Peter Misja, župan Občine Podčetrtek.

-Jako me veseli što se iz godine i godine susrećemo ovdje na rijeci Sotli, a vjerujem da ćemo se i u budućnosti dalje ovdje susretati. Rijeka Sotla nas veže i spaja te stvara jako dobra prijateljstva – poručio je Misja.

md/sjever.hr
05.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.