Now Reading:
Predstavljene dječje rukotvorine na XII. županijskoj smotri učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije – mladim zadrugarima na kreativnosti čestitao i zamjenik Ljubić
Full Article 2 minutes read

Predstavljene dječje rukotvorine na XII. županijskoj smotri učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije – mladim zadrugarima na kreativnosti čestitao i zamjenik Ljubić

Povodom proslave Dana Općine Rasinja u Osnovnoj školi Andrije Palmovića u utorak je održana XII. županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko – križevačke županije.

Podršku kreativnim zadrugarima pružili su zamjenik koprivničko – križevačkog župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek, koji su, uz ravnatelja škole Krunoslava Belaja, načelnika Općine Danimira Kolmana i predsjednika Općinskog vijeća Zvonimira Fajfarića, obišli izložbene prostore i razgledali što su sve pripremile vrijedne dječje ruke.

Zamjenik Ljubić je učenicima i njihovim mentorima čestitao na trudu i maštovitosti koje su uložili u izradu, ali i predstavljanje svojih rukotvorina te ih pohvalio na njegovanju zadrugarstva.

Prigodnim riječima obratio se i ravnatelj Belaj, koji je istaknuo kako zadrugarstvo u Koprivničko – križevačkoj županiji ima dugu tradiciju te je zahvalio na podršci i gostima iz Varaždinske županije, dok je voditelj županijske Podružnice Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Krunoslav Havaić dodao kako je ove godine prijavljen rekordan broj zadruga, ukupno njih 15. Čestitke zadrugarima uputio je i načelnik Kolman, poželjevši im mnogo uspjeha te zahvalivši Županiji na partnerstvu u izgradnji nove školske sportske dvorane u kojoj se smotra održava. Program su svojim nastupima i recitacijama uveličali učenici OŠ Andrije Palmovića.

Radom u učeničkim zadrugama usvajaju se mnoge pozitivne životne vrijednosti, poput radnih navika, poduzetničkih vještina, odgovornosti, inovativnost te suradnje i prijateljstva. Ujedno se potiče samostalnost učenika u istraživanju i učenju te prijenos teorijskih u praktična znanja, a razvija se i svijest o ekologiji, odnosno zaštiti prirode i okoliša.

www.sjever.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.