Now Reading:
Predstavio se kao zaposlenik UN-a u misiji u Ukrajini, pa od Varaždinke iznudio preko 10.000 eura!!!
Full Article 1 minutes read

Predstavio se kao zaposlenik UN-a u misiji u Ukrajini, pa od Varaždinke iznudio preko 10.000 eura!!!

Kako je izvijestila PU varaždinska, 45-godišnja žena u Policijskoj je postaji Varaždin prijavila nepoznate osobe za kazneno djelo prevare.

Naime, prema prijavi, ona je unazad dva mjeseca na jednoj društvenoj mreži stupila u kontakt s navodno muškom osobom koji se predstavio kao zaposlenik UN-a u misiji u Ukrajini. Tijekom razgovora, muškarac joj je rekao da je tijekom misije pronašao veću količinu novca koju mora dostaviti u Hrvatsku te je zamolio da njoj pošalje paket koji će mu sačuvati, dok će je on po povratku iz Ukrajine nagraditi za tu uslugu.

Žena nije posumnjala u ove tvrdnje, pa je pristala na dogovor, nakon čega je muškarac zatražio da stupi u kontakt s osobama iz dostavnog trgovačkog društva, za koje je naknadno utvrđeno da je nepostojeće, te s njima dogovori transport paketa.

Radi raznih davanja i troškova dostave, tom je trgovačkom društvu u više navrata izvršila transakcije sa svog računa u ukupnom iznosu od oko 10 200 eura. Nakon zadnje transakcije sa ženom su prekinuli svaku komunikaciju zbog čega smatra da je prevarena.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

www.sjever.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.