Now Reading:
Vatrogasci i Klanjčani zajedno proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Florijana
Full Article 2 minutes read

Vatrogasci i Klanjčani zajedno proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Florijana

Svečanost povodom svetkovine svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca i zaštitnika grada Klanjca u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Klanjca i Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, ove je godine održana u nedjelju, 30. travnja prije same svetkovine sv. Florijana.

Uz domaće vatrogasce proslavi su se odazvali vatrogasci iz cijele VZ Krapinsko-zagorske županije, a okupili su se na dvorištu vatrogasnog doma DVD-a Klanjec. Nakon postrojavanja uputili su se prema kapeli sv. Florijana u pratnji Puhačkog orkestra “Lira” iz Kraljevca na Sutli. Vatrogasnim ešalonom zapovijedao je Ivan Zamuda, zapovjednik VZ grada Klanjca.

Misno slavlje predvodio je upravitelj Klanjčke župe Drago Brglez, a na kraju misnog slavlja okupljenim vatrogascima i građanima obratili su se Željko Zajec predsjednik VZG Klanjec, Stjepan Skuliber predsjednik VZKZŽ, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Svi su oni istaknuli važnost i humanost vatrogasnog zanimanja te izrazili zahvalnost na njihovoj požrtvovnosti.

Svečanost je završila pjevanjem Hrvatske himne, kako to i priliči mjestu u kojem je pokopan njen autor Antun Mihanović. Nakon zajedničkog fotografiranja ispred kapele sv. Florijana, vatrogasci su nastavili svoje druženje uz skromni domjenak pripremljen u prostorijama vatrogasnog doma u Klanjcu.

Foto: VZKZŽ

www.sjever.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.