Now Reading:
Vatrogasci i Klanjčani zajedno proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Florijana
Full Article 2 minutes read

Vatrogasci i Klanjčani zajedno proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Florijana

Svečanost povodom svetkovine svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca i zaštitnika grada Klanjca u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Klanjca i Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, ove je godine održana u nedjelju, 30. travnja prije same svetkovine sv. Florijana.

Uz domaće vatrogasce proslavi su se odazvali vatrogasci iz cijele VZ Krapinsko-zagorske županije, a okupili su se na dvorištu vatrogasnog doma DVD-a Klanjec. Nakon postrojavanja uputili su se prema kapeli sv. Florijana u pratnji Puhačkog orkestra “Lira” iz Kraljevca na Sutli. Vatrogasnim ešalonom zapovijedao je Ivan Zamuda, zapovjednik VZ grada Klanjca.

Misno slavlje predvodio je upravitelj Klanjčke župe Drago Brglez, a na kraju misnog slavlja okupljenim vatrogascima i građanima obratili su se Željko Zajec predsjednik VZG Klanjec, Stjepan Skuliber predsjednik VZKZŽ, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Svi su oni istaknuli važnost i humanost vatrogasnog zanimanja te izrazili zahvalnost na njihovoj požrtvovnosti.

Svečanost je završila pjevanjem Hrvatske himne, kako to i priliči mjestu u kojem je pokopan njen autor Antun Mihanović. Nakon zajedničkog fotografiranja ispred kapele sv. Florijana, vatrogasci su nastavili svoje druženje uz skromni domjenak pripremljen u prostorijama vatrogasnog doma u Klanjcu.

Foto: VZKZŽ

www.sjever.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.