Now Reading:
Danima otvorenih vrata Dječjeg vrtića Budinščine započeo bogat program obilježavanja Dana Općine
Full Article 3 minutes read

Danima otvorenih vrata Dječjeg vrtića Budinščine započeo bogat program obilježavanja Dana Općine

Otvorenim danima Dječjeg vrtića Budinščina u srijedu je započelo obilježavanja Dan Općine koje će svoju kulminaciju imati 1. svibnja, na sam Dan Općine i blagdan svetog Josipa radnika kada će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Prvi program u vrtiću bio je ujedno i posebno svečan budući da je Dječji vrtić Budinščina na taj način proslavio svoj prvi rođendan. Osim toga razloga za svečanost, prema riječima načelnika Općine Radovana Hercigonje, je nekoliko.

-Uz Dan Općine ove godine slavimo i 30 godina postojanja Općine Budinščina. No, glavni razlog okupljanja u prostorima vrtića je svakako prva obljetnica otkako je naš vrtić otvorio svoja vrata prošle godine u ovo vrijeme – kazao je načelnik Hercigonja.

-Nedavno smo zaokružili cjelokupnu investiciju budući da su stigla i posljednja sredstva iz EU fondova za naš vrtić. Znate, to vam je kao i s kreditom kada isplatite zadnju ratu. Tako smo mi iz Europske unije dobili posljednja sredstva i sada možemo ponosno reći “vrtić je naš” – poručio je Hercigonja te naglasio da iako je vrtić u funkciji već godinu dana, i u njemu borave zaigrani mališani, on je jednako tako čist i uređen kao na dan otvaranja.

-To je samo poruka da se naši mališani, ali i roditelji koji ih odgajaju, odnose prema vrtiću kao prema svom drugom domu i na tome svima zahvaljujem kao i djelatnicama i djelatnicima vrtića na čelu sa ravnateljicom – kazao je Hercigonja te okupljenim roditeljima uputio dobru vijest.

Naime, Općina i vrtić su zahvaljujući prijavljenom projektu osigurali gotovo 30 tisuća eura odnosno nešto više od 200 tisuća kuna.

– Ta će se sredstva iskoristiti kako roditelji neće trebati platiti vrtić za mjesec lipanj što će biti pomoć za svaki kućni budžet. Ostatak sredstava iskoristit će se za nabavku igračaka i ostale opreme u vrtiću – zaključio je načelnik te ujedno najavio da će se do kraja godine u dvorištu vrtića izgraditi novo dječje igralište.

Ravnateljica vrtića Ines Kuna Lihtar zahvalila je svima na suradnji i pomoći od Općine, preko zaposlenika vrtića do roditelja.

Inače, Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Budinščina bili su prilika da sve vrtićke grupe pokažu što su sve uvježbale za ovu priliku. Sama priredba ujedno je bila i oproštaj od predškolaca koji će najesen krenuti u osnovnu školu. Nakon priredbe održana je i radionica na otvorenom u kojoj su tete, roditelji i mališani zajedno uređivali okoliš oko vrtića i sadili cvijeće.

www.sjever.hr / budinscina.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.