Now Reading:
Završena je višemjesečna saga: SDP-ov Lukavečki novi je predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća
Full Article 3 minutes read

Završena je višemjesečna saga: SDP-ov Lukavečki novi je predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća

Nakon izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina na kojima je SDP osvojio natpolovičnu većinu mandata, u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica na kojoj je izabran novi predsjednik Vijeća. Riječ o 25-godišnjem Lovri Lukavečkom iz redova vladajuće stranke, inače predsjedniku Foruma mladih SDP-a.

Uz novog predsjednika, izabrana je i potpredsjednica Vijeća, SDP-ova Gordana Marsenić, dok za drugo potpredsjedničko mjesto iz redova oporbe nije predložen kandidat.

Lukavečki je poručio kako je njegovo imenovanje na poziciju predsjednika Vijeća potvrda da SDP stavlja naglasak na mlade. Ističe kako ovo za njega predstavlja veliku odgovornost i čast te dodaje da će i dalje biti uporan i dosljedan, a cilj mu je vratiti povjerenje građana u tu instituciju te rad Vijeća približiti Varaždincima.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj čestitao je vijećnicima na preuzimanju dužnosti istaknuvši kako očekuje puno bolju suradnju nego u prošlom sazivu Vijeća.

-Mislim da ćemo sada konačno moći pokrenuti sve procese koje trebamo. Sljedeći petak je prva radna sjednica na kojoj se usvaja proračun, a od ponedjeljka nakon toga kreće van 50 javnih nabava jer smo izgubili, nažalost, četiri mjeseca. Krećemo u zaduživanje za bale. Vjerujem da ćemo s 1. rujnom početi micati bale. Dobit ćemo vrlo kvalitetno gospodarsko zemljište koje ćemo moći kapitalizirati i vraćati taj kredit za bale – najavio je Bosilj.

Dodao je i kako odmah slijedi raspisivanje natječaja za glavni projekt za rješavanje Kućanske rampe, kreće i dogradnja III. i VII. osnovne škole te izgradnja vrtića u Hraščici.

– Svi naši novorođeni dobit će 1000 eura. Idu uskrsnice, nažalost, mjesec dana kasnije, ali svi naši umirovljenici s mirovinama do 400 eura dobit će 50 eura uskrsnice. To je jedan stroj kojeg je netko iz zlih namjera zaustavio, ali sada ga pokrećemo. Za to treba malo vremena, ali vjerujte, u svibnju i lipnju sve to ćemo pokrenuti – objasnio je čelni čovjek Grada.

Naglasio je i kako Varaždin ima jednog od najmlađih predsjednika Vijeća čime potvrđuje da su mladi u ovom gradu sadašnjost, a ne budućnost što je, kaže Bosilj, i jedna od glavnih poruka izbora.

Podsjetimo, SDP je na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Grada Varaždina osvojio 12 od ukupno 21 mandat. Nezavisna lista bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka osvojila je 4 mandata, HDZ 3, a Nezavisna lista Dubravke Novak i Reformisti po jedan mandat. Inače, novi saziv Vijeća ima devet novih članova.

tklopotan / www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.