Now Reading:
Veliko priznanje: 14. sajam pri Starom gradu u Konjščini i ove će se godine održati pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića
Full Article 2 minutes read

Veliko priznanje: 14. sajam pri Starom gradu u Konjščini i ove će se godine održati pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića

Uoči održavanja ovogodišnjeg Sajma pri Starom gradu Konjščini, ovoj popularnoj manifestaciji stiglo je veliko priznanje. Naime, načelnica Općine Konjščina Anita Krok i predstavnici Udruge Grofovija Konjski u utorak su prisustvovali prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića pod čijim će pokroviteljstvom biti održano i ovogodišnje izdanje manifestacije.

Načelnica Krok i predstavnici Udruge predsjednika Milanovića informirali su o tijeku priprema za ovogodišnju manifestaciju koja će se održati 13. svibnja. Riječ je o tradicionalnom događanju povodom sjećanja na bana Nikolu Zrinskog i događaje iz 1545. godine kada su u Konjščini zaustavljeni turski odredi koji su bili na putu prema Beču.

-Iznimno mi je drago što je tradicija nastavljena te što je predsjednik Milanović i ove godine odlučio preuzeti pokroviteljstvo nad našom manifestacijom. Sama činjenica da u našoj županiji nema puno događanja pod njegovim pokroviteljstvom, dokaz je da je ovaj naš tradicionalan Sajam pri Starom gradu postao jedna od važnijih manifestacija Krapinsko – zagorske županije, a učinit ćemo sve da on postane prepoznatljiv i diljem Lijepe naše – rekla je načelnica Krok dodavši kako je sam posjet predsjedniku Milanoviću protekao u ugodnom razgovoru gdje su mu također poručili kako će ga vrlo rado, ukoliko će mu to obveze dopuštati, ugostiti u Konjščini prilikom održavanja sajma.

Inače, na ovogodišnjem će sajmu biti predstavljeni plesovi koji uključuju i sekciju renesansnih plesova i replika haljina iz 16. stoljeća, a prikazat će se i nekadašnji način života, viteške udruge i stari zanati.

Organizator sajma je Udruga grofovija Konjski koja djeluje od 2007. godine i to s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kulturne, arheološke i povijesne baštine vezane uz Stari grad kako bi se turistički potencijali ovog kraja iskoristili u potpunosti.

www.sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.