Now Reading:
Veliko priznanje: 14. sajam pri Starom gradu u Konjščini i ove će se godine održati pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića
Full Article 2 minutes read

Veliko priznanje: 14. sajam pri Starom gradu u Konjščini i ove će se godine održati pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića

Uoči održavanja ovogodišnjeg Sajma pri Starom gradu Konjščini, ovoj popularnoj manifestaciji stiglo je veliko priznanje. Naime, načelnica Općine Konjščina Anita Krok i predstavnici Udruge Grofovija Konjski u utorak su prisustvovali prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića pod čijim će pokroviteljstvom biti održano i ovogodišnje izdanje manifestacije.

Načelnica Krok i predstavnici Udruge predsjednika Milanovića informirali su o tijeku priprema za ovogodišnju manifestaciju koja će se održati 13. svibnja. Riječ je o tradicionalnom događanju povodom sjećanja na bana Nikolu Zrinskog i događaje iz 1545. godine kada su u Konjščini zaustavljeni turski odredi koji su bili na putu prema Beču.

-Iznimno mi je drago što je tradicija nastavljena te što je predsjednik Milanović i ove godine odlučio preuzeti pokroviteljstvo nad našom manifestacijom. Sama činjenica da u našoj županiji nema puno događanja pod njegovim pokroviteljstvom, dokaz je da je ovaj naš tradicionalan Sajam pri Starom gradu postao jedna od važnijih manifestacija Krapinsko – zagorske županije, a učinit ćemo sve da on postane prepoznatljiv i diljem Lijepe naše – rekla je načelnica Krok dodavši kako je sam posjet predsjedniku Milanoviću protekao u ugodnom razgovoru gdje su mu također poručili kako će ga vrlo rado, ukoliko će mu to obveze dopuštati, ugostiti u Konjščini prilikom održavanja sajma.

Inače, na ovogodišnjem će sajmu biti predstavljeni plesovi koji uključuju i sekciju renesansnih plesova i replika haljina iz 16. stoljeća, a prikazat će se i nekadašnji način života, viteške udruge i stari zanati.

Organizator sajma je Udruga grofovija Konjski koja djeluje od 2007. godine i to s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kulturne, arheološke i povijesne baštine vezane uz Stari grad kako bi se turistički potencijali ovog kraja iskoristili u potpunosti.

www.sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.