Now Reading:
Na drugoj besplatnoj edukaciji u Varaždinskim Toplicama poručeno: Strah od neuspjeha rješava se učenjem i stalnim ulaganjima u sebe
Full Article 3 minutes read

Na drugoj besplatnoj edukaciji u Varaždinskim Toplicama poručeno: Strah od neuspjeha rješava se učenjem i stalnim ulaganjima u sebe

Nakon prve vrlo uspješne edukacije za građane, Grad Varaždinske Toplice u suradnji s edukacijskom platformom Valoreschool organizirao je i drugu besplatnu edukaciju na kojoj su zainteresirani građani imali priliku saznati kako ne odustati od svojih ciljeva i kako ih ostvariti.

2023. godina proglašena je godinom ulaganja u znanja, godinom edukacija, kao i godinom usvajanja novih vještina i informacija kako bi se građani mogli što uspješnije nositi s intenzivnim promjenama u svijetu, a posebno u poslovnoj sferi i sferi upravljanja novcem. To je prepoznao i Grad Varaždinske Toplice koji na ove izazove nastoji odgovoriti besplatnim edukacijama za svoje građane.

-Upravo se strah od neuspjeha rješava učenjem i stalnim ulaganjima u vlastite kompetencije, stoga mi kao Grad i organiziramo ove besplatne edukacije. Cilj nam je da građani nauče više o ovoj vrlo važnoj temi u ovim vrlo izazovnim vremenima – poručila je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković.

Neke od tema edukacije bile su motivacija i psihološki aspekt ostvarivanja ciljeva, alati i sredstva za jačanje volje i discipline u njihovom ostvarenju, praktični primjeri i izračuni za ostvarenje svojih financijskih ciljeva te mogućnosti na tržištu, a edukaciju je vodila direktorica edukacijske platforme VolareSchool, Sanela Dropulić.

-Vrlo je teško ostvariti ciljeve u današnje vrijeme ako nemamo jednu dozu unutarnje sigurnosti. Upravo kako doći do ciljeva mi želimo, ne samo naučiti ljude, nego prije svega zadržati tu njihovu dosljednost u ostvarivanju. Odazivom na ovakve edukacije građani ulažu sami u sebe, a to je najvrjednija investicija – rekla je Dropulić.

Da je znanje jedino bogatstvo koje se povećava dijeljenjem, poruka je organizatora edukacije, a upravo to znanje dijeli se na ovakvim edukacijama. Međutim, Dropulić smatra kako su ljudi previše uronili u digitalni svijet.

-Ovi offline eventi nisu više toliko zanimljivi, međutim interakcija je glavno obilježje čovjeka. Mi smo društvena bića, mi trebamo tu jednu međusobnu interakciju da bi kvalitetno djelovali i vjerujem da će nakon što se sve ovo slegne nakon korone, da će i sve to doći na svoje – poručila je Dropulić.

Riječ je o drugoj od ukupno četiri besplatne edukacije koje organizira Grad u suradnji s edukacijskom platformom ValoreSchool s ciljem odgovora na intenzivne promjene koje se događaju u svijetu.

Do kraja godine planiraju se još dvije edukacije – prva je 24. svibnja na temu „Naša imovina na raskrižju”, a posljednja edukacija održat će se u rujnu i to na temu „Bilanca i financija na jednostavan način”, obje u Varaždinskim Toplicama.

sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.