Now Reading:
Na drugoj besplatnoj edukaciji u Varaždinskim Toplicama poručeno: Strah od neuspjeha rješava se učenjem i stalnim ulaganjima u sebe
Full Article 3 minutes read

Na drugoj besplatnoj edukaciji u Varaždinskim Toplicama poručeno: Strah od neuspjeha rješava se učenjem i stalnim ulaganjima u sebe

Nakon prve vrlo uspješne edukacije za građane, Grad Varaždinske Toplice u suradnji s edukacijskom platformom Valoreschool organizirao je i drugu besplatnu edukaciju na kojoj su zainteresirani građani imali priliku saznati kako ne odustati od svojih ciljeva i kako ih ostvariti.

2023. godina proglašena je godinom ulaganja u znanja, godinom edukacija, kao i godinom usvajanja novih vještina i informacija kako bi se građani mogli što uspješnije nositi s intenzivnim promjenama u svijetu, a posebno u poslovnoj sferi i sferi upravljanja novcem. To je prepoznao i Grad Varaždinske Toplice koji na ove izazove nastoji odgovoriti besplatnim edukacijama za svoje građane.

-Upravo se strah od neuspjeha rješava učenjem i stalnim ulaganjima u vlastite kompetencije, stoga mi kao Grad i organiziramo ove besplatne edukacije. Cilj nam je da građani nauče više o ovoj vrlo važnoj temi u ovim vrlo izazovnim vremenima – poručila je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković.

Neke od tema edukacije bile su motivacija i psihološki aspekt ostvarivanja ciljeva, alati i sredstva za jačanje volje i discipline u njihovom ostvarenju, praktični primjeri i izračuni za ostvarenje svojih financijskih ciljeva te mogućnosti na tržištu, a edukaciju je vodila direktorica edukacijske platforme VolareSchool, Sanela Dropulić.

-Vrlo je teško ostvariti ciljeve u današnje vrijeme ako nemamo jednu dozu unutarnje sigurnosti. Upravo kako doći do ciljeva mi želimo, ne samo naučiti ljude, nego prije svega zadržati tu njihovu dosljednost u ostvarivanju. Odazivom na ovakve edukacije građani ulažu sami u sebe, a to je najvrjednija investicija – rekla je Dropulić.

Da je znanje jedino bogatstvo koje se povećava dijeljenjem, poruka je organizatora edukacije, a upravo to znanje dijeli se na ovakvim edukacijama. Međutim, Dropulić smatra kako su ljudi previše uronili u digitalni svijet.

-Ovi offline eventi nisu više toliko zanimljivi, međutim interakcija je glavno obilježje čovjeka. Mi smo društvena bića, mi trebamo tu jednu međusobnu interakciju da bi kvalitetno djelovali i vjerujem da će nakon što se sve ovo slegne nakon korone, da će i sve to doći na svoje – poručila je Dropulić.

Riječ je o drugoj od ukupno četiri besplatne edukacije koje organizira Grad u suradnji s edukacijskom platformom ValoreSchool s ciljem odgovora na intenzivne promjene koje se događaju u svijetu.

Do kraja godine planiraju se još dvije edukacije – prva je 24. svibnja na temu „Naša imovina na raskrižju”, a posljednja edukacija održat će se u rujnu i to na temu „Bilanca i financija na jednostavan način”, obje u Varaždinskim Toplicama.

sjever.hr
26.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.