Now Reading:
Župan Stričak: Ova će godina za Ivanec biti prijelomna. Zbrojimo li sve investicije, govorimo o oko pola milijarde kuna
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak: Ova će godina za Ivanec biti prijelomna. Zbrojimo li sve investicije, govorimo o oko pola milijarde kuna

Gorući problemi, odnosno najvažnije investicije vezane uz ivanečko područje, bile su glavne teme radnog sastanka koji su varaždinski župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Milorad Batinić održali u utorak u Ivancu.

Varaždinska županija je lani i ove godine na ivanečkom području u Osnovnu i Srednju školu, u ambulantu Doma zdravlja te županijske i lokalne ceste uložila oko 2 milijuna eura, odnosno oko 15 milijuna kuna, rekao je Stričak dodavši da investicijama tu nije kraj te da će ova godina za Ivanec biti prijelomna.

-U pripremi imamo izradu dvaju projekata energetske obnove Doma zdravlja u Ivancu, ali i županijske zgrade u kojoj su naši uredi. Prošli tjedan su otvorene ponude za izgradnju prve faze brze ceste, prva faza od Varaždina do Tužnog, gradi se aglomeracija, Varaždinska županija je kao osnivač Osnovne škole Ivanec pripremila dokumentaciju za dogradnju škole kako bi mogla raditi u jednoj smjeni, a Grad Ivanec se javio na natječaj resornog ministarstva za izgradnju dvaju vrtića. Kada zbrojimo sve te investicije, govorimo o oko pola milijarde kuna i vjerujem da ovo područje nikada nije vidjelo toliko investicija – naglasio je Stričak.

Dodao je kako čvrsto vjeruje da će se sve zacrtano i odraditi.
-U suradnji, dijalogu, razumijevanju i uvažavanju svih, od lokalne do državne razine, to se može i mora ostvariti. Ipak je riječ o sredstvima gradskog, županijskog i državnog proračuna i europskih fondova – kazao je župan Stričak.

Jedna od tema radnog sastanka bila je modernizacija zgrade ivanečkog Doma zdravlja. Dogovorena je rekonstrukcija sanitarnih čvorova u Domu, a prema Batinićevim riječima, Grad će participirati u investiciji od milijun kuna s 250 tisuća kuna. Naglasio je da na isti iznos Županija i ŽUC mogu računati svake godine u narednom razdoblju.

Jurica Veronek, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije sastanak je ocijenio konstruktivnim te napomenuo da je dogovoreno planiranje sljedećih investicija u Dom zdravlja.

-Potrebe su izuzetno velike i vjerujemo da će se u narednih godinu dana primijetiti značajni pomaci u odnosu na dosadašnje stanje. Plan je rekonstrukcija svih sanitarnih čvorova, izmjena rasvjete i sveobuhvatna energetska obnova zgrade čime će se značajno unaprijediti kvaliteta usluge koju Dom zdravlja pruža – kazao je Veronek.

Sastanku je nazočio i Zdenko Đuras, predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća.

– Grad Ivanec je u fokusu Županije, tako i nacionalne razine. Koliko vidimo projekti će polako u budućnosti pristizati. Ono što je važno je osluškivati potrebe građana i realno stanje preslikati u buduće programe i projekte – rekao je Đuras.

Župan govorio o o Prostornom planu te Parku prirode

Na novinarsko pitanje vezano uz Prostorni plan Varaždinske županije, župan Stričak istaknuo je da se krenulo s četvrtim izmjenama i dopunama Plana, u tijeku je procedura te će biti otvorena javna rasprava, kako bi svi mogli iznijeti svoje primjedbe, odnosno prijedloge.
Župan je dodao da su se županijski Upravni odjel za poljoprivredu i zaštitu okoliša i Javna ustanova Priroda Varaždinske županije potrudili pripremiti podlogu za proglašenje Ivančice, Ravne Gore, Strahinjčice i Maceljskog gorja Parkom prirode.

-To će odraditi državne institucije, ali mi smo pripremili sve relevantne pokazatelje zbog čega bi trebalo taj dio proglasiti Parkom prirode. Smatram da je to trenutačno naša najbitnija investicija ili projekt vezan uz zaštitu okoliša – zaključio je župan.

a.kučić/sjever.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.