Now Reading:
Proširen i adaptiran međimurski Zavod za javno zdravstvo! Županija uložila gotovo 1,3 milijuna eura
Full Article 4 minutes read

Proširen i adaptiran međimurski Zavod za javno zdravstvo! Županija uložila gotovo 1,3 milijuna eura

Završetak radova na proširenju i adaptaciji paviljona IV – Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije obilježen je konferencijom za medije te obilaskom novo uređenog prostora.

Konferenciju i otvorenje novog prostora svojim su dolaskom uveličali saborska zastupnica, doktorica znanosti Andreja Marić, izaslanica Ministarstva zdravstva, primarijus doktorica Vera Katalinić Janković, izaslanica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doktorica Željka Draušnik, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, zamjenik gradonačelnika Murskog Središća Kristijan Antolović, predsjednik Upravnog vijeća, doktor znanosti Predrag Kočila, ravnatelji zdravstvenih ustanova i ljekarni, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo i mnogi drugi visoki uzvanici.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, a ističe kako će ZZJZ Čakovec sada pamtiti tri značajna datuma u svojoj povijesti, nakon osnutka zavoda 1995. godine i prve adaptacije zgrade 2009. godine.

-Djelatnici zavoda su još jednom pokazali svoju složnost i spremnost na odricanje te jedan privrženi odnos prema ustanovi u kojoj su zaposleni. Iako smo prema broju zaposlenih, s 71 zaposlenikom, najmanja zdravstvena ustanova u županiji, našim stanovnicima pružamo sve zakonom predviđene stručne usluge, a u mnogim područjima su te usluge iznad standarda – poručila je Payerl-Pal.

Paviljon 4 je povećan za 256 kvadratnih metara, a vrijednost investicije iznosila je 1 269 000 eura. Proširena i adaptirana zgrada paviljona 4 s funkcionalnim prostorima za rad omogućit će daljnji nastavak uspješnog i stručnog rada pružanja zdravstvene zaštite.

-Napredovanje zavoda nije podrazumijevalo samo prostorno rješavanje, nego se kontinuirano poticalo proširenje djelokruga rada i zapošljavanje novih profila stručnjaka. Snažno vezan uz povijest zdravstva u našem kraju, ali s optimističkim pogledom u budućnost, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, zajedno sa svojim djelatnicima, zdušno je radio i nastavit će raditi na prevenciji bolesti, očuvanja zdravlja i dobrobiti svih žitelja naše Županije – zaključila je Payerl-Pal.

Župan Posavec naglašava kako je ovo veliki dan za međimursko zdravstvo, a pohvalio je ZZJZ Čakovec što uz sve svoje osnovne djelatnosti, poklanjaju pažnju preventivi bolesti.

-Često puta kažemo da je ulaganje u preventivu možda skuplje u početku, ali ono dugoročno, ne samo da rasterećuje kompletni zdravstveni sustav, nego daje novu motivaciju stanovništvu da promišljaju kako da na najbolji mogući način žive zdravo – jer samo aktivan i zdrav način života smanjuje troškove kompletnog zdravstvenog sustava – rekao je Posavec.

Župan ističe kako je prostor gdje se nalazi Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije jedan od rijetkih prostora u Republici Hrvatskoj, jer su sve zdravstvene ustanove u jednom dvorištu.

S ovim projektom nećemo stati, sutra ćemo imati prezentaciju projekta Centra palijativne medicine koji će također biti u ovom prostoru i nastavljamo s ulaganjima u opremu i infrastrukturu kako bi našim stanovnicima pružili najmoderniju zdravstvenu skrb – zaključio je župan.

Gradonačelnica Cividini zahvalila je svim djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije na svoj usluzi koju uvijek pružaju i na svemu što su učinili za žitelje Grada Čakovca. Vjeruje da će i dalje surađivati na svim onim područjima gdje će ZZJZ Čakovec trebati podršku Grada.

-Vjerujem da će Međimurska županija i dalje ulagati u ove prostore naše Županijske bolnice. To je prostor koji živi s ovim Gradom, živi s Međimurskom županijom i svi ovu bolnicu nazivamo „našom” i vjerujem da će tako i ostati – poručila je za kraj Cividini.

Doktorica Draušnik, izaslanica ravnatelja Capaka, naglašava da Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo dugi niz godina njeguju dobru, usku i kvalitetnu suradnju koja se tiče promicanja zdravlja. Ističe da Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uvijek ide korak dalje te da rade na uvođenju nadstandarda, a smatra da će im novi prostor u tome itekako pomoći.

Primarijus Katalinić Janković ispred Ministarstva zdravstva kaže kako joj je posebno zadovoljstvo biti na otvorenju Paviljona 4 iz razloga što je u svom profesionalnom vijeku zajedno rasla s Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije te potvrđuje da je HZJZ slijedio proteklih 30 godina sve potrebe stanovništva Međimurske županije.

md/sjever.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.