Now Reading:
Poznati ovogodišnji dobitnici Povelje Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Poznati ovogodišnji dobitnici Povelje Međimurske županije

Bliži se centralni dio proslave Dana Međimurske županije i obilježavanja 30 godina njezina djelovanja i razvoja. U subotu, nakon tradicionalnog mimohoda povijesnih postrojbi centrom Čakovca i postrojavanja na Trgu Republike, u 12 sati slijedi svečana sjednica Skupštine Međimurske županije u Centru za kulturu Čakovec te dodjela najviših javnih priznanja zaslužnima.

Vrhunac je to programa Dana Međimurske županije jer se odaje priznanje i poštovanje ljudima koji nisu žalili ni truda ni vremena da vrijednim tragovima ostavljenim u zajednici pomognu razvoj svoga kraja i pridonesu njegovanju našega identiteta.

Međimurski župan Matija Posavec poveljama Međimurske županije za osobit doprinos zajednici nagradit će sljedeće dobitnike: Kulturno-umjetničkoj udruzi “Društvo žena” Gornji Kraljevec Povelja Međimurske županije pripada za poticanje, razvijanje i unaprjeđivanje kulturno – umjetničkog stvaralaštva te za promoviranje zavičajne baštine. Mladen Obadić iz Savske Vesi Poveljom se nagrađuje za izuzetan dugogodišnji dobrovoljni doprinos te očuvanje i promoviranje kulturne, zavičajne i povijesne baštine Međimurja, dok se Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vularija nagrada dodjeljuje za dugogodišnji doprinos unaprjeđenju i razvoju vatrogastva te humano djelovanje u zajednici.

Povelju Međimurske županije na svečanoj sjednici Skupštine 29. travnja primit će i Đurđica Horvat iz Čakovca, za nesebičan angažman i njegovanje tradicijskog lončarstva te promoviranje starog zanata te Miroslava Novak Hranjec iz Preloga za doprinos očuvanju međimurske kulture diljem Hrvatske te promoviranje naše baštine fotografijom.

Povelja se dodjeljuje i Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Međimurske županije, Ogranku Belica u znak priznanja i zahvalnosti za nesebičan rad, pomoć i podršku braniteljima i njihovim obiteljima.

www.sjever.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.