Now Reading:
Poznati ovogodišnji dobitnici Povelje Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Poznati ovogodišnji dobitnici Povelje Međimurske županije

Bliži se centralni dio proslave Dana Međimurske županije i obilježavanja 30 godina njezina djelovanja i razvoja. U subotu, nakon tradicionalnog mimohoda povijesnih postrojbi centrom Čakovca i postrojavanja na Trgu Republike, u 12 sati slijedi svečana sjednica Skupštine Međimurske županije u Centru za kulturu Čakovec te dodjela najviših javnih priznanja zaslužnima.

Vrhunac je to programa Dana Međimurske županije jer se odaje priznanje i poštovanje ljudima koji nisu žalili ni truda ni vremena da vrijednim tragovima ostavljenim u zajednici pomognu razvoj svoga kraja i pridonesu njegovanju našega identiteta.

Međimurski župan Matija Posavec poveljama Međimurske županije za osobit doprinos zajednici nagradit će sljedeće dobitnike: Kulturno-umjetničkoj udruzi “Društvo žena” Gornji Kraljevec Povelja Međimurske županije pripada za poticanje, razvijanje i unaprjeđivanje kulturno – umjetničkog stvaralaštva te za promoviranje zavičajne baštine. Mladen Obadić iz Savske Vesi Poveljom se nagrađuje za izuzetan dugogodišnji dobrovoljni doprinos te očuvanje i promoviranje kulturne, zavičajne i povijesne baštine Međimurja, dok se Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vularija nagrada dodjeljuje za dugogodišnji doprinos unaprjeđenju i razvoju vatrogastva te humano djelovanje u zajednici.

Povelju Međimurske županije na svečanoj sjednici Skupštine 29. travnja primit će i Đurđica Horvat iz Čakovca, za nesebičan angažman i njegovanje tradicijskog lončarstva te promoviranje starog zanata te Miroslava Novak Hranjec iz Preloga za doprinos očuvanju međimurske kulture diljem Hrvatske te promoviranje naše baštine fotografijom.

Povelja se dodjeljuje i Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Međimurske županije, Ogranku Belica u znak priznanja i zahvalnosti za nesebičan rad, pomoć i podršku braniteljima i njihovim obiteljima.

www.sjever.hr
25.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.