Now Reading:
Planirate na put tijekom produženog vikenda? Evo kakvo nas vrijeme očekuje
Full Article 2 minutes read

Planirate na put tijekom produženog vikenda? Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Prvi dio produženog vikenda sunčan i topao, a pred Prvi maj novo pogoršanje.

Nedjelja nosi jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, lokalno obilnijim, što će se nastaviti i na sam Praznik rada.

Evo kakvo se vrijeme očekuje tijekom produženog vikenda, a donosi Index.

Petak

I tijekom petka, iako će u većini predjela biti pretežno sunčano, osobito prijepodne, treba računati na promjenjivu naoblaku. U poslijepodnevnim satima može biti prolaznih pljuskova, osobito na sjeveru i sjeverozapadu unutrašnjosti. Temperature će biti većinom od 15-ak stupnjeva do najviše 19. Puhat će uglavnom slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Subota

Koji stupanj toplije bit će u danima vikenda, tako da bi temperature lokalno mogle prijeći brojku 20. No, bit će i sve nestabilnije. Subota će još biti barem dijelom sunčana, no treba računati na lokalne nestabilnosti, uglavnom u kontinentalnim predjelima, dok bi se uz obalu trebalo zadržavati sugo

Nedjelja

U nedjelju će jačati jugo, i već od jutra treba računati na kišu i pljuskove duž Jadrana, kojih će prema večeri biti diljem zemlje. Oborina će lokalno biti obilnija! Temperature će se osjetnije sniziti prema večeri, kako će vjetar mijenjati smjer na sjeverni, stizat će nam hladniji zrak.

Ponedjeljak

Praznik rada donosi vrlo nepovoljne vremenske prilike, oborine će biti u većem dijelu zemlje, čak lokalno obilnije. Uz vjetar sjevernog smjera, bit će osjetno hladnije, oko 10-ak stupnjeva u dijelovima unutrašnjosti tijekom utorka, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

Situacija je još podložna promjeni, javlja Index.

Foto: arhiva
sjever.hr/index.hr

Input your search keywords and press Enter.