Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama u subotu održan turnir u katama i borbama Kyokushin karate Aquae Iasae Cup
Full Article 3 minutes read

U Varaždinskim Toplicama u subotu održan turnir u katama i borbama Kyokushin karate Aquae Iasae Cup

Sjajan dan za toplički karate! Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica bio je domaćin jakog natjecanja u katama i borbama na državnoj razini.

Okupilo se 10 klubova i 50-ak kata natjecatelja, te više od 100 natjecatelja u borbama. Mnogi gledatelji su mogli uživati u dobrim mečevima, a domaći teren je bio poticajan za topličke karatiste!

Natjecanje je počelo mečevima u katama gdje su članovi AIK-a dominirali. Tako su do zlata došli Erik Denac u cicibanima koji je u finalu pobijedio klupskog kolegu Tomislava Libera. Kod cicibanki uspješnija je također od klupske kolegice bila Tena Kalničanec, dok je Tina Broz bila srebrna.

Velika borba vodila se u mlađim učenicama gdje u finalu Bela Kontrec pobjeđuje ukrajinku Katerynu Tkachenko i dolazi do vrijednog zlata, a u istoj kategoriji treće su bile Anja Malinović i Lea Gluhak.

Laura Sakač osvojila je zlato u kategoriji učenica ispred klupske kolegice Tene Slatki, dok je mlađim kadetima Niko Šebrek tijesno izgubio u finalu. U istoj kategoriji su David Horvat i Erik Posavec stigli do bronce.

U mlađim kadetkinjama AIK osvaja prva tri mjesta! Zlato je osvojila Petra Sakač pobjedom u finalu protiv Eme Gluhak, dok se do bronce probila Katja Zadravec.

Kod kadeta gustim porazom u finalnom susretu Roko Kalničanec osvaja srebro, a u kadetkinjama je dominirala Lana Šebrek Blažotić koja je svojom odličnom izvedbom osvojila, ne samo zlato već i nagradu za najbolju žensku kata izvedbu na natjecanju. Ela Hrženjak uspjela je u istoj kategoriji doći do bronce.

Još jedno srebro u seniorskoj konkurenciji dodala je odlična Lana Kalničanec i tako zaokružila odličan rezultat AIK-a u katama! Ukupno su osvojili 6 zlata, 7 srebra i 6 bronci.

Slijedilo je natjecanje u borbama punim kontaktom, a i ovdje su topličanci bili izvrsni.

Erik Denac osvaja srebro u cicibanima teška kategorija, dok do bronce u super teškoj dolazi Tomislav Liber.

Svoje prvo zlato uvjerljivim pobjedama osvaja Tina Broz u superlakoj kategoriji cicibanki, a njen uspjeh odličnim nastupima u lakoj kategoriji ponavlja i Tena Kalničanec. Iva Sakač izborila se za broncu u srednjoj kategoriji istog godišta kao i Ema Gluhak kod mlađih učenica. Još jednu broncu dodaje David Janušić u teškoj kategoriji učenika. Mia Hrženjak također je zapela tik do finala te također osvaja broncu kod učenica.

Stepenicu više odlazi Josip Broz koje tek u finalu ostaje kratak za pobjedu i osvaja srebro u srednjoj kategoriji mlađih kadeta. U finalu gubi i Marko Nofta u teškoj kategoriji i kiti se srebrom.

Uspješnije su mlađe kadetkinje gdje Josipa Horvat dominantno osvaja zlato atraktivnim pobjedama u srednjoj kategoriji gdje i Ema Gluhak dolazi do bronce. U teškoj kategoriji snažnim tehnikama Petra Sakač pobjeđuje sve svoje protivnice i osvaja također zlato!

Teška kategorija kadeta donosi Roku Kalničanecu srebro, dok je kadetkinja Lana Šebrek Blažotić u lakoj kategoriji sjajnim borbama stigla do zlata nakon zlata i u katama i time zaključila berbu odličja na natjecanju.

Članovi AIK-a završili su s 5 zlata, 4 srebra i 6 bronci. Borce su uz nadzor glavnog trenera Saše Josipa Mileca vodili Marin Šebrek i Marko Dvorski, te je AIK istaknuo kandidate za nastup na Europskom kyokushin prvenstvu u kadetskim uzrastima.

sjever.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.