Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama u subotu održan turnir u katama i borbama Kyokushin karate Aquae Iasae Cup
Full Article 3 minutes read

U Varaždinskim Toplicama u subotu održan turnir u katama i borbama Kyokushin karate Aquae Iasae Cup

Sjajan dan za toplički karate! Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica bio je domaćin jakog natjecanja u katama i borbama na državnoj razini.

Okupilo se 10 klubova i 50-ak kata natjecatelja, te više od 100 natjecatelja u borbama. Mnogi gledatelji su mogli uživati u dobrim mečevima, a domaći teren je bio poticajan za topličke karatiste!

Natjecanje je počelo mečevima u katama gdje su članovi AIK-a dominirali. Tako su do zlata došli Erik Denac u cicibanima koji je u finalu pobijedio klupskog kolegu Tomislava Libera. Kod cicibanki uspješnija je također od klupske kolegice bila Tena Kalničanec, dok je Tina Broz bila srebrna.

Velika borba vodila se u mlađim učenicama gdje u finalu Bela Kontrec pobjeđuje ukrajinku Katerynu Tkachenko i dolazi do vrijednog zlata, a u istoj kategoriji treće su bile Anja Malinović i Lea Gluhak.

Laura Sakač osvojila je zlato u kategoriji učenica ispred klupske kolegice Tene Slatki, dok je mlađim kadetima Niko Šebrek tijesno izgubio u finalu. U istoj kategoriji su David Horvat i Erik Posavec stigli do bronce.

U mlađim kadetkinjama AIK osvaja prva tri mjesta! Zlato je osvojila Petra Sakač pobjedom u finalu protiv Eme Gluhak, dok se do bronce probila Katja Zadravec.

Kod kadeta gustim porazom u finalnom susretu Roko Kalničanec osvaja srebro, a u kadetkinjama je dominirala Lana Šebrek Blažotić koja je svojom odličnom izvedbom osvojila, ne samo zlato već i nagradu za najbolju žensku kata izvedbu na natjecanju. Ela Hrženjak uspjela je u istoj kategoriji doći do bronce.

Još jedno srebro u seniorskoj konkurenciji dodala je odlična Lana Kalničanec i tako zaokružila odličan rezultat AIK-a u katama! Ukupno su osvojili 6 zlata, 7 srebra i 6 bronci.

Slijedilo je natjecanje u borbama punim kontaktom, a i ovdje su topličanci bili izvrsni.

Erik Denac osvaja srebro u cicibanima teška kategorija, dok do bronce u super teškoj dolazi Tomislav Liber.

Svoje prvo zlato uvjerljivim pobjedama osvaja Tina Broz u superlakoj kategoriji cicibanki, a njen uspjeh odličnim nastupima u lakoj kategoriji ponavlja i Tena Kalničanec. Iva Sakač izborila se za broncu u srednjoj kategoriji istog godišta kao i Ema Gluhak kod mlađih učenica. Još jednu broncu dodaje David Janušić u teškoj kategoriji učenika. Mia Hrženjak također je zapela tik do finala te također osvaja broncu kod učenica.

Stepenicu više odlazi Josip Broz koje tek u finalu ostaje kratak za pobjedu i osvaja srebro u srednjoj kategoriji mlađih kadeta. U finalu gubi i Marko Nofta u teškoj kategoriji i kiti se srebrom.

Uspješnije su mlađe kadetkinje gdje Josipa Horvat dominantno osvaja zlato atraktivnim pobjedama u srednjoj kategoriji gdje i Ema Gluhak dolazi do bronce. U teškoj kategoriji snažnim tehnikama Petra Sakač pobjeđuje sve svoje protivnice i osvaja također zlato!

Teška kategorija kadeta donosi Roku Kalničanecu srebro, dok je kadetkinja Lana Šebrek Blažotić u lakoj kategoriji sjajnim borbama stigla do zlata nakon zlata i u katama i time zaključila berbu odličja na natjecanju.

Članovi AIK-a završili su s 5 zlata, 4 srebra i 6 bronci. Borce su uz nadzor glavnog trenera Saše Josipa Mileca vodili Marin Šebrek i Marko Dvorski, te je AIK istaknuo kandidate za nastup na Europskom kyokushin prvenstvu u kadetskim uzrastima.

sjever.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.