Now Reading:
PREKRASNA VIJEST Osnovna škola Kamenica ima najljepši školski vrt u Hrvatskoj!
Full Article 3 minutes read

PREKRASNA VIJEST Osnovna škola Kamenica ima najljepši školski vrt u Hrvatskoj!

Školski vrt Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica iz Varaždinske županije proglašen je danas najljepšim u Hrvatskoj u sklopu ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi”. Vrijedno priznanje je OŠ Kamenica izborila u konkurenciji više od 100 prijavljenih vrtova iz cijele države, a nagrada im je uručena u sjedištu HRT-a u Zagrebu, gdje je održana završna svečanost.

Uz to, u Varaždinsku županiju je stiglo još pet nagrada: Dječji vrtić Bubamara Kneginec treći je najljepši vrtić u Hrvatskoj, dok je Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec dobio treću nagradu Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj. Najboljim početnicima proglašeni su Dječji vrtić Duda Martijanec i Područna škola Greda, a Dječji vrtić Tratinčica Varaždinske Toplice dobio je nagradu za posebni element.

Ravnateljici OŠ Kamenica Mirani Posavac uručena je Zlatna povelja HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj u iznosu od 2.000 eura, kao i poklon donatora Parka prirode Papuk, školski izlet uz noćenje u Parku prirode Papuk i posjet Geoinfocentru. To im je već druga pobjeda, njihov vrt je bio proglašen najljepšim i 2003., prije točno 20 godina!

-Škola je od samih početaka njegovala svoj okoliš koji je godinama oplemenjen raznovrsnim izborom trajnica i cvjetnica, ukrasnih stabala i grmova. Uređena je i šetnica do škole. Nama je to veliko priznanje za sav trud i napor koji ulažemo da nam svima bude ugodnije i ljepše radno okruženje. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive – rekla je Posavac.

Čestitke je svim nagrađenima uputio i župan Anđelko Stričak.

-Ponosni smo na čak šest nagrada koje stižu u Varaždinsku županiju, što samo potvrđuje koliku brigu naše odgojne i obrazovne ustanove vode o okolišu i edukaciji djece od najranije dobi. Posebno nas veseli da su ova vrijedna priznanja stigla uoči Dana planeta Zemlje, kada se u cijelom svijetu skreće pozornost na okoliš u kojem živimo. Mi se u Varaždinskoj županiji trudimo tijekom cijele godine ukazivati na važnost čuvanja vrijednosti i ljepota našega kraja. Čestitam svim dobitnicima nagrada, učenicima, djelatnicima i ravnateljima nagrađenih škola i vrtića, a posebno OŠ Kamenica na najljepšem školskom vrtu – rekao je župan.

Na dodjeli nagrada u Zagrebu prisustvovali su i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek.

Projekt „Najljepši školski vrtovi” provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnim donatorima, a njime se promiče organska poljoprivreda, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima.

SVI NAGRAĐENI IZ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
Najljepši školski vrt u RH: 
OŠ Ivana Rangera Kamenica 

Najljepši vrtić u RH – 3. mjesto:
DV Bubamara, Kneginec

Nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj – 3. mjesto:
Centar za odgoj i obrazovanje pri odgojnom domu Ivanec

Najbolji početnici:
DV Duda, Martijanec
PŠ Greda

Priznanje za poseban element:
DV Tratinčica, Varaždinske Toplice

sjever.hr
22.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.