Now Reading:
Vina Varaždinskog vinogorja ove godine na izložbi u Mađarevu – pristiglo čak 347 uzoraka, 79 ih osvojilo Zlatnu kapljicu
Full Article 2 minutes read

Vina Varaždinskog vinogorja ove godine na izložbi u Mađarevu – pristiglo čak 347 uzoraka, 79 ih osvojilo Zlatnu kapljicu

Domaćin i glavni organizator ovogodišnje 18. zajedničke izložbe vina Varaždinskog vinogorja „Zlatna kapljica 2023.“ je Udruga vinogradara i voćara „PINTA“ Novi Marof, a izložba će se održati u Lovačkom domu u Mađarevu.

Svečano otvorenje najavljeno je za subotu, 22.travnja 2023. godine, s početkom u 17 sati.

U organizaciju ove izložbe sudjeluje sedam udruga vinogradara s južnog dijela naše županije i to:PINTA“ Novi Marof, „SVETI MARTIN“ Var. Toplice, „VARAŽDINBREG“ Kneginec Gornji, „VIV-BER“ Beretinec, „GROZDEK Sveti Ilija,„JALŽABET“ Jalžabet i „MEJAŠI“ Ljubeščica.

Na ocjenjivanje je pristiglo 347 uzoraka vina i vinskih rakija. Ocjenjivačko povjerenstvo brojilo je 17 ocjenjivača. Svako vino ocjenjivalo je peteročlana komisija vrhunskih hrvatskih enologa-certificiranih ocjenjivača predvođenih predsjednicom Mirelom Osrečak iz Zagreba. Ocjenjivanje vina obavljeno je 5. i 6. travnja 2023.g.

Prema Pravilniku o ocjenjivanju vina, na osnovi postignutih bodova vina dobivaju odličja:

Zlatna kapljica: više od 82 boda;
Srebrna kapljica: 75 do 81 boda;
Brončana kapljica: 65 do 74 boda;
Priznanje: 60 do 64 boda

Rezultati ocjenjivanja objavljeni su na Internetskim stranicama Udruge „PINTA“, a službeno će biti objavljeni u katalogu izložbe. Prema službenim podacima, 79 uzoraka vina osvojilo je Zlatnu kapljicu, 187 uzoraka Srebrnu kapljicu, 57 Brončanu kapljicu i 2 vina su osvojila Priznanja, a dok 22 uzorka vina nisu ocijenjena zbog nekih mana.

Organizatori pozivajusve ljubitelje dobre kapljice da dođu na svečano otvorenje izložbe vina te se ugodno zabave uz dobru kapljicu, glazbu i bogatu tombolu. Kroz program će voditi glumac i pjevač Adam Končić.

sjever.hr
21.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.