Now Reading:
Proslava 112. godišnjice Osnovne škole „Ljudevit Gaj” Krapina te Dana Europe uz projekt „Različiti, ali zajedno”!
Full Article 3 minutes read

Proslava 112. godišnjice Osnovne škole „Ljudevit Gaj” Krapina te Dana Europe uz projekt „Različiti, ali zajedno”!

Na školskom trgu ispred Osnovne škole “Ljudevit Gaj” Krapina održan je posebni program obilježavanja Dana škole i Dana Europe.

Samom događaju prisustvovao je i Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine.

-Danas se obilježava 151. obljetnica smrti dr. Ljudevita Gaja i naša škola Ljudevit Gaj koja je i svojom arhitekturom, ali i rezultatima i uspjesima prepoznata širom Zagorja, ali i šire, slavi svoj Dan škole. Drago mi je da su se učenici uključili sa svojim nastavnicima i organizirali, uz Dan škole, i prikaz Dana Europe – izjavio je Gregurović.

Gradonačelnika je iznimno razveselio trud učenika, ali i njihovih mentora, u organizaciji događaja te trud u prezentiranju svih zemalja Europske unije.

-Posebno mi je zadovoljstvo reći da, kao Grad Krapina i kao osnivač Osnovne škole Ljudevit Gaj, imamo fantastičnu suradnju i s ravnateljicom škole, ali i sa cijelom školom. Posljednjih nekoliko godina su uistinu znatna sredstva uložena u školu, a ove godine također imamo puno planova i projekata vezanih uz samu školu – zaključio je Gregurović.

Vlatka Družinec, ravnateljica Osnovne škole „Ljudevit Gaj” Krapina ističe kako slave 112. godišnjicu škole, a ujedno i slave Dan Europe projektom „Različiti, ali zajedno” koji je u kurikulumu i godišnjem planu i programu škole.

Učitelji su ionako uvijek motivatori i pokretači raznih promjena, a tako je bilo i ovaj put. Motivirali su učenike i njihove roditelje, pa je ukupno 360 učenika sudjelovalo u tome i osmislilo ovaj sajam zemalja. Radi se o sjajnoj suradnji i timskom radu između učitelja, učenika, roditelja, ostalih djelatnika škole, uz potporu sponzora i našeg osnivača Grada Krapine – poručila je Družinec.

Inicijativu je pokrenula koordinatorica projekta Mirjanom Klobučar, ujedno i nastavnica njemačkog jezika u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj” Krapina te je pojasnila kako je riječ o projektu kojeg pokreću već treći puta.

-Važno je upoznavati nove kulture, nove zemlje, nove i drugačije ljude, a ovo je odličan način na koji djeca to mogu ostvariti. Cilj je da se djeca upoznavaju s ovime kako bi se među njima širili otvorenost i tolerancija – rekla je Klobučar dodavši kako su i djeca zadovoljna krajnjim rezultatom.

Okupljenima se obratio i Luka Hršak, predsjednik Vijeća učenika Osnovne škole „Ljudevit Gaj” Krapina.

-Okupili smo se ispred Osnovne škole kako bismo proslavili Dan Europe i Dan škole. Ta dva dana smo spojili pod projektom “Različiti, ali zajedno” – jer svi smo mi različiti i stoga smo predstavili sve zemlje, svaku na svoj način – zaključio je Hršak.

md/sjever.hr
20.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.