Now Reading:
Polumaraton Zrinski kruna sportskih događanja u sklopu Dana Međimurske županije
Full Article 3 minutes read

Polumaraton Zrinski kruna sportskih događanja u sklopu Dana Međimurske županije

Polumaraton Zrinski organiziraju članovi Atletskog kluba Međimurje uz snažnu podršku Međimurske županije. Šesto izdanje utrke bit će u nedjelju, 23. travnja.

U srijedu je u Međimurskoj županiji održana je konferencija za novinare povodom tradicionalnog Polumaratona Zrinski koji će se po šesti put održati u Čakovcu u nedjelju, 23. travnja s početkom u 9 sati.

Utrku koja se održava u sklopu Dana Međimurske županije i ove godine organiziraju članovi Atletskog kluba Međimurje koji su tijekom proteklih godina uspješno promovirali ovaj sportski događaj te se za polumaraton prijavljuju najbolji  trkači te discipline iz Hrvatske i drugih zemalja. Organizirane su dvije utrke: ona na pet kilometara čakovečkim ulicama za građane, te sam polumaraton od 21 kilometra.

Župan Matija Posavec istaknuo je organizatore kao entuzijastične promotore sporta i rekreacije u našem kraju

-U sklopu Dana Međimurske županije te obilježavanja 30 godina njezina djelovanja, važan programski dio je sport: u subotu, 22. travnja pozivamo roditelje da svoje mališane uključe u sportski dan koji će se održati u centru Čakovca u kojem očekujemo sudjelovanje više stotina predškolaraca. U Donjem Kraljevcu 29. travnja slijedi najveći sportski spektakl u speedwayu koji će se prenositi u televizijskim programima 57 zemalja svijeta te će ga pratiti više od 12 milijuna gledatelja. Na sam Dan Međimurske županije 30. travnja održava se naš popularni BIMEP, u sklopu kojeg će biciklima međimurskim putevima proći stotine sudionika. Kruna sportskog dijela programa je šesti Polumaraton Zrinski koji je na rasporedu u nedjelju, 23. travnja. kada očekujemo nastup i do 1.000 trkača. Pozivamo građane da se uključe kao natjecatelji ili navijači te da budu dio ovoga sportskog zajedništva kojim nastavljamo održavati duh Međimurja kao prve Europske regije sporta u Hrvatskoj – rekao je župan.

Predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša dodao je da je utrka od 2017. godine, kada je prvi puta provedena, narasla u međunarodni sportski događaj.

-Danas je Polumaraton Zrinski veliki organizacijski izazov u kojem sudjeluju brojne organizacije, te 200-tinjak volontera. Zahvaljujemo svima, posebno vatrogascima koji će osiguravati nesmetan prolaz trkačima. Zahvaljujemo Međimurskoj županiji kao glavnom pokrovitelju na podršci bez koje ove utrke ne bi bilo – rekao je Dobša.

O sigurnosnom aspektu utrke govorio je Nenad Veselko, član organizacijskog odbora Polumaratona Zrinski, naglasivši da će prometnice početi privremeno zatvarati već od 7:30 te pozvao građane na strpljenje. Bit će zatvoren dio prometnica u Čakovcu i okolici, a detaljni podaci nalaze se i na stranicama Atletskog kluba Međimurje.
U organizacijskom timu je i Damir Šimunić koji je rekao da su se prijavili trkači iz šest zemalja, od čega najviše njih iz Slovenije, Austrije i Mađarske uz, naravno, veliki odaziv domaćih sportaša i rekreativaca:

-U utrci građana sudjeluju i vatrogasci te im se rezultati boduju za vatrogasnu trkačku ligu Hrvatske. Polumaraton se boduje za hrvatsku atletsku cestovnu ligu i Kup sjeverozapadne Hrvatske. Velik je interes i za kategoriju trkača koji predstavljaju tvrtke te se prijavilo 25 timova dosad – rekao je Šimunić.

Božica Horvat, također članica organizacijskog odbora, zahvalila je sponzorima koji su omogućili vrijedne nagrade za najbolje trkače te pozvala navijače i trkače da se priključe organizatorima u promicanju zdravih životnih navika i radosti koju sport donosi.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.