Now Reading:
Sjećate li se Međimurca koji se na Svetoj Heleni luđački zabio u vozilo i teško ozlijedio tri osobe???? Sud u Osijeku mu za dvostruko smanjio kaznu!!!!
Full Article 3 minutes read

Sjećate li se Međimurca koji se na Svetoj Heleni luđački zabio u vozilo i teško ozlijedio tri osobe???? Sud u Osijeku mu za dvostruko smanjio kaznu!!!!

foto nesreća helena

Smanjenje kazne za sumanutu jurnjavu drogiranog vozača BMW-om i zabijanje punom brzinom u Škodu Octaviju, na naplatnim kućicama Sv. Helena autoceste A4, pričem su tri osobe teško ozlijeđene, dijete najteže, sabotira prometnu sigurnost i ugrožava nacionalne interese

Potrebno je provesti katarzu prometnog sustava, a dotada, treba razmisliti i o prepuštanju najtežih prometnih pravosudnih procesa pravosuđu Europske unije!

U ovom skandaloznom pravosudnom raspletu užasne prometne nesreće, koja relativizira najteže, brutalno kršenje prometnih propisa, s izravnim i pogibeljnim ugrožavanjem ostalih sudionika u prometu te posredno kompromitira prometnu sigurnost, fokus sada treba staviti ne na krajnje neodgovornog vozača, nego na članove sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku. Teško je shvatiti, još teže prihvatiti logiku i motive njihove odluke, koja sabotira prometnu sigurnost i ugrožava nacionalne interese. Što je s teškim otegotnim okolnostima? Kakva se poruka društvu ovom presudom šalje? Dosta je!

Potrebno je provesti katarzu prometnog sustava, a dotada, treba razmisliti i o prepuštanju najtežih prometnih pravosudnih procesa pravosuđu Europske unije. Umjesto plaćanja ovakvih sudaca bilo bi isplativije angažirati i platiti europsko pravosuđe da to uradi umjesto nas. Imamo dobra iskustva u poslovnom sektoru….

Odluka tročlanog sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku, koje je, nizom olakotnih okolnosti, nepravomoćnu kaznu od pet godina Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, za izazivanje teške prometne nesreće u srpnju 2017., na autocesti A4, naplatnoj postaji Sveta Helena, kad se Ozren Mlinarić, tada 35-godišnjak, pod teškim utjecajem droge, BMW-om, ignorirajući slijedne znakove izričitih naredbi ograničenja brzine na 100, 80, 60 i 50 km/h te potom obvezu zaustavljanja “Zabrana prolaska bez zaustavljanja – cestarina”, pri punoj brzini (procijenjeno 125 km/h) silovito zabio u stražnji dio Škode Octavije, pričem su vozač i putnica iz tog vozila zadobili teške ozlijede, a dijete osobito teške i po život opasne ozlijede, smanjilo na dvije godine i devet mjeseci, novi je pravosudni skandal.

Pravosuđe je najveći problem, rak-rana našeg prometnog sustava, to se govori već dugo, a ova presuda to jasno potvrđuje.https://autoportal.hr/aktualno/smanjenje-kazne-drogiranom-vozacu-koji-se-zabio-u-naplatne-kucice-novi-pravosudni-skandal/

Autor: Željko Marušić/autoportal

www.sjever.hr 17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.