Now Reading:
„Črni Tomaši” i ove godine u sklopu Vuzema h Loboru održali tradicionalni, 11. koncert: Uz pjesmu i ples sve u životu je lakše
Full Article 2 minutes read

„Črni Tomaši” i ove godine u sklopu Vuzema h Loboru održali tradicionalni, 11. koncert: Uz pjesmu i ples sve u životu je lakše

Da je uz pjesmu i ples u životu sve lakše u Općini Lobor dobro je poznato. Naime, zahvaljujući tamošnjem tamburaškom orkestru „Črni Tomaši” i ove je godine, 11. puta, održan tradicionalni koncert u sklopu manifestacije „Vuzem h Loboru”.

Uz kvartet tamburaškog orkestra „Črni Tomaši”, nastupili su i solisti Sabina Kunštek i Stjepan Lacko te vokalna sekcija KUD-a Lobor i Dora – vokalna sekcija KPD Zlatar.

Kako je potvrdio predsjednik „Črnih Tomaša” Dragutin Adanić, reakcija publike bila je odlična. Riječ je o njihovoj vjernoj publici koja ih punih 11 godina prati u aktivnostima, a kontinuirano ih podupire i Općina Lobor.

-Zadovoljni smo s ovogodišnjim izvođačima koji su, uz naš kvartet, uveličali ovaj tradicionalni koncert održan u sklopu manifestacije „Vuzem h Loboru” koju su prije 11 godina pokrenule naša udruga i Viteško društvo Svetog Križa – rekao je Adanić.

Inače, ovaj tradicionalni koncert održava se u kontinuitetu, svih 11 godina, a „Črne Tomaše” nije pokolebala čak ni pandemija. Tada su, naime, snimili koncert pa je njihova publika u njemu mogla uživati online.

-Bez obzira na pandemiju nastavili smo sa svojim radom i drago mi je što mogu reći da imamo velik broj mladih članova. Svake godine u naš se rad uključi bar dvoje djece, a najveće zadovoljstvo je kad mladi počnu svirati jer, na kraju krajeva, mi to radimo zbog njih, kako bi jednog dana mogli naše običaje, kulturu i tradiciju prenositi na mlađe generacije – poručio je Adanić.

Budući da Lobor ima i Glazbenu školu, pa djeca od malih nogu usvajaju ljubav prema glazbi, ovakvi će običaji sasvim sigurno još dugo živjeti što je naglasila i načelnica Ljubica Jembrih čestitavši „Črnim Tomašima” na organizaciji još jednog uspješnog koncerta.

-Drago mi je što je tradicija održavanja ove manifestacije nastavljena i što „Črni Tomaši” koji doprinose očuvanju naše tradicionalne glazbe i kulture te ih promoviraju diljem Zagorja, ali i šire, imaju sve veći broj mladih članova. Svima je dobro poznato da je Lobor općina s mnoštvo društveno kulturnih manifestacija s kvalitetnom organizacijom naših udruga. Visoka posjećenost svih događanja doprinosi očuvanju naše kulture, društvenog života te prepoznatljivosti diljem cijele zemlje, a u tom smjeru nastavljamo raditi i dalje – rekla je načelnica Jembrih.

www.sjever.hr
17.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.