Now Reading:
Premijer Plenković spomenuo u Požegi gradonačelnika Bosilja! Što se događa?
Full Article 2 minutes read

Premijer Plenković spomenuo u Požegi gradonačelnika Bosilja! Što se događa?

Premijer Andrej Plenković u petak je iz Požege poručio predsjedniku RH-a Zoran Milanoviću kada govori o pravosuđu i pritiscima na pravosuđe neka se okrene i prema nekome, kako je naglasio, iz svog jata. Tu je apostrofirao SDP-ovog gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja.

Budući je predsjednik Zoran Milanović već ranije komentirao pritiske na pravosuđe i traži progon ministra Marija Banožića, novinari su tražili za komentar Plenkovića:

“Mislio sam da će govoriti o SDP-ovom gradonačelniku Varaždina, to je gospodin Bosilj. Mislio sam da će govoriti o slučaju ‘Sortirnica’, zanimljivo je bilo da na aktualnom satu ta tema ni od koga nije bila dotaknuta. Kada je riječ o SDP-ovim članovima, lagano se šuti. To treba reći i naglasiti.

Ne slušam što on govori. On može govoriti što hoće, ali ne može raditi pritisak na pravosuđe. To je poanta trodiobe vlasti. To što je napao suca je čisti pritisak na pravosuđe. Njemu nije to dopušteno, bez obzira na to što on govori. Niti je primjereno, niti dopušteno, niti bi on to smio raditi”, govori.

Ako je riječ o nekome iz njegovog jata, o tome će se šutjeti, dodaje Plenković.

www.sjever.hr 14.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.