Now Reading:
UŽAS! Preminuo teško ozlijeđeni radnik koji je stradao u požaru tvornice u Velikoj Gorici
Full Article 1 minutes read

UŽAS! Preminuo teško ozlijeđeni radnik koji je stradao u požaru tvornice u Velikoj Gorici

U zagrebačkoj Klinici za traumatologiju preminuo je 51-godišnji zaposlenik tvornice parketa PPS Galeković čiji je pogon u Mraclinu kod Velike Gorice uslijed eksplozije izgorio u velikom požaru u noći na 1. travnja, prenosi portal danas.hr.

Vijest su za Jutarnji list potvrdili u tvornici, a potvrdio ju je i šef Odjela za opekline Hrvoje Tomičić s Klinike za traumatologiju.

Pacijent je zaprimljen s vrlo teškim ozljedama, a doktor Tomičić je kazao kako je unatoč svim poduzetim mjerama intenzivnog liječenja, pacijent nažalost preminuo u četvrtak u 7.30 sati.

Bilo mu je teško opečeno oko 40 posto tijela, ali su uslijed visoke temperature i udisanja vrućeg dima stradali i dišni putevi.

Policija je očevidom utvrdila kako je požar unutar proizvodnog pogona drvne industrije, i koji se proširio na susjedni objekt drugog trgovačkog društva, izbio uslijed stvaranja eksplozivne smjese drvene prašine i zraka. Tu je smjesu zapalila mehanička iskra, nakon čega je došlo do eksplozije i plamene stihija koja je progutala radne strojeve, drvnu masu, inventar kao i većina hale.

www.sjever.hr / danas.hr / jutarnji.hr
13.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.