Now Reading:
Kaos na Autobusnom kolodvoru Varaždin! Iz FlixBusa poručili kako posjeduju sve valjane dozvole pristajanja na autobusnim kolodvorima
Full Article 2 minutes read

Kaos na Autobusnom kolodvoru Varaždin! Iz FlixBusa poručili kako posjeduju sve valjane dozvole pristajanja na autobusnim kolodvorima

Posljednjih par dana kruže videozapisi koji pokazuju spuštenu rampu i zabranu ulaska FlixBus autobusa na varaždinski kolodvor.

Nekada smo svjedočili raznim sukobima raznih taksi udruženja i tvrtki, a danas se to događa u autobusnom prijevozu, a posljednji takav primjer stiže iz Varaždina.

Zabrana ulaska na kolodvor te nepružanje kolodvorskih usluga poput informacija ili prodaje karata postali su vrlo česti.

Krajem prošlog tjedna, dvije autobusne linije FlixBusa nisu mogle ući u prostor Autobusnog kolodvora Varaždin. Riječ je o međunarodnim linijama koje su i u četvrtak i petak u kasnim noćnim satima dočekane spuštenom rampom za perone Autobusnog kolodvora u Varaždinu. Zbog toga su putnici iz autobusa morali izaći na prostoru ispred kolodvora.

U FlixBusu ističu da su im iz AK Varaždin poslali dopis u kojem se navodi da nemaju potrebnu suglasnost te da od 6. travnja njihov autobus neće moći ući na kolodvor jer nema mogućnosti prihvata u tom terminu. Međutim, pojašnjavaju da im je ulazak na autobusni kolodvor Varaždin zabranjen iako posjeduju sve valjane dozvole Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za obavljanje usluge prijevoza putnika, a time i sve dozvole pristajanja na autobusnim kolodvorima duž međunarodnih linija, donosi Poslovni.hr.

Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije, ističe da članak na koji se pozivaju unutar dopisa na AK Varaždin propisuje obvezu suglasnosti kolodvora isključivo za nove međunarodne linije, a da ova prometuje već gotovo sedam godina.

-Ovim potezom, upravitelj AK Varaždin, koji je ujedno i privatni autobusni prijevoznik, koristi upravljačku poziciju te svojim postupkom tako diskriminira ostale hrvatske autobusne prijevoznike – u ovom slučaju FlixBus, Vincek i Čazmatrans, krši hrvatske i europske zakone – izjavio je Grbeša za Poslovni.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potvrđen je izlazak inspekcije na teren.

Foto: arhiva
sjever.hr/poslovni.hr
11.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.