Now Reading:
Ne znate što ćete sa svim skuhanim uskrsnim jajima? Evo pet odličnih ideja
Full Article 2 minutes read

Ne znate što ćete sa svim skuhanim uskrsnim jajima? Evo pet odličnih ideja

Bez kuhanih jaja teško je zamisliti uskrsni blagdanski stol. Ako vam je dosadilo jesti ih sa šunkom i kruhom, ne brinite.

U kuhinjama Italije, Filipina, Indije i Poljske Dnevnik.hr je pronašao ideje kako na novi i zanimljivi način potrošiti tvrdo kuhana jaja.

Evo 5 ideja koje prenosi Dnevnik.hr:

Torta Pasqualina je talijanska slana torta od blitve, ricotte i kuhanih jaja. Vjeruje se da su prvu pasqualinu napravili u Liguriji na sjeveru Italije u 14. stoljeću kada se kuhalo od vrlo skromnih namirnica. S obzirom da običan puk u ono doba nije imao pristup velikim količinama mesa, niti pšenice – smislili su zasitnu alternativu od dostupnih sastojaka.

Kwek-kwek je vrlo popularni filipinski street food. To su tvrdo kuhana prepeličja jaja u laganom tijestu, pržena u dubokom ulju i poslužena sa slatko-kiselim umakom.

Nakon večeri u kojoj se popila koja čašica previše Poljaci posežu za za žurekom. Riječ je o gustoj juhi od fermentiranog raženog brašna s dodatkom krumpira, kobasica i kuhanih jaja koja se priprema večer prije, a potom podgrijava po potrebi.

Curry se može napraviti i od cjenovno povoljnih namirnica poput luka i kuhanih jaja koje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici. Svaka indijska država (i kućanstvo) ima svoj recept za curry od kuhanih jaja. Imamo i mi jedan tako dobar, a jednostavan.

Mnogi korizmeni post u Italiji prekidaju upravo s pizzom, odnosno s pizzom Chiena. Riječ je jelu sličnijoj slanoj piti nego pizzi, a koja se nadjeva stvarima koje su u postu bile zabranjene – od svinjske masti koja se stavlja u tijesto do obilnih količina sira, jaja, salame i pršuta.

Foto: ilustracija
sjever.hr/punkufer.dnevnik.hr
09.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.