Now Reading:
Grad Čakovec brine o svojim najpotrebitijim sugrađanima – gradonačelnica Cividini posjetila Pučku kuhinju koja uoči blagdana korisnicima dijeli veći broj obroka i uskrsne poklone
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec brine o svojim najpotrebitijim sugrađanima – gradonačelnica Cividini posjetila Pučku kuhinju koja uoči blagdana korisnicima dijeli veći broj obroka i uskrsne poklone

Na Svjetski dan zdravlja, predstavnici Gradskog društva Crvenog križa uz gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini obišli su tamošnju Pučku kuhinju te tom prigodom svim korisnicima zaželjeli sretan Uskrs.

Uz blagdansku čestitku, oko 50 korisnika s čakovečkog područja i 9 korisnika stambenih zajednica u Centru, na Veliki petak dobilo je pojačane tople obroke. Također, dobili su i obrok za još jedan dan, a u povodu Uskrsa i poklon u vidu voća i povrća, riže, kruha i drugih namirnica koje se obično nalaze na uskršnjem stolu.

Svako društvo vrijedi onoliko koliko brine za najpotrebitije, a to pokazuje upravo primjer Čakovca koji vodi računa o onima koji si zbog životnih okolnosti ne mogu pomoći sami. Svima njima potrebna je podrška zajednice, pogotovo uoči blagdana.

Gradonačelnica Cividini iskoristila je priliku kako bi zahvalila vrijednim volonterima, svima okupljenima u Gradskom društvu Crvenog križa, donatorima, ali i kuharima Simoni Podgorelec i Damiru Medvedu, koji ne gledaju koji je dan na kalendaru i je li blagdan, već svakodnevno brinu o članovima našeg društva na koje se često zaboravlja.

-Pomaganjem potrebitima, učvršćujemo društveno tkanje našeg grada te pokazujemo svakome da u Čakovcu postoje mnoge ruke koje će pomoći u nevolji – dodala je čakovečka gradonačelnica i rekla da je ponosna što su Međimurci i Čakovčani poznati kao ljudi velikog srca.

Grad će i dalje iz svog proračuna financirati Pučku kuhinju, čime se osiguravaju topli obroci za najugroženiju populaciju građana. Uz korisnike Pučke kuhinje to se odnosi i na starije i nemoćne, njih 200-tinjak za koje brine Centar Prinos.

Spomenimo kako Centar u uslugama savjetovališta okuplja i 170 korisnika, u najvećem broju djece i mladih koji imaju probleme u ponašanju ili druge poteškoće svakodnevnog funkcioniranja, a posebno je hvalevrijedan program Pomoć u kući za starije i nemoćne za područje Međimurske županije.

www.sjever.hr
07.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.