Now Reading:
NASTAVLJA SE BORBA ZA EUROPU Varaždinci uoči zagrebačke Lokomotive: Želi se pobjeda, žele se tri boda!
Full Article 3 minutes read

NASTAVLJA SE BORBA ZA EUROPU Varaždinci uoči zagrebačke Lokomotive: Želi se pobjeda, žele se tri boda!

Nakon dva tjedna reprezentativne stanke, nogometaši Varaždina ove će nedjelje gostovati kod zagrebačke Lokomotive gdje će pokušati osvojiti nova tri boda. Varaždin je s trenutnih 36 bodova, 20 više od zadnje plasirane Gorice, i visokim četvrtim mjestom na prvenstvenoj ljestvici ostvario prvi ovosezonski cilj – mjesto u najelitnijem nogometnom rangu je osigurano, a sada je preostala borba za što bolji plasman na tablici, ali i za Europu.

Utakmicu 27. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u petak su najavili trener momčadi Varaždina Mario Kovačević i igrač Jorgo Pellumbi.

Kako je potvrdio Kovačević, stanje u svlačionici je dobro. Matija Kolarić i Noa Vugrinec se polako ponovno priključuju ekipi, no na njih u nadolazećem susretu protiv Lokomotive trener još uvijek neće moći računati. Kapetan Igor Postonjski također neće zaigrati na stadionu u Kranjčevićevoj, no Kovačević se nada da će svi oni biti spremni za derbi sjevera protiv Slaven Belupa kod kojeg Varaždinci gostuju 7. travnja.

Ovo je treći ovosezonski sraz između varaždinskog i zagrebačkog kluba. Jednu utakmicu Varaždin je pobijedio, dok je druga završila neriješeno, a Kovačević kaže kako se radi o dobroj i opasnoj ekipi te kako su, prema njemu, neke utakmice u proljetnom dijelu sezone odigrali najbolje dosad.

– Očekujemo otvorenu utakmicu od 1. minute. Obje ekipe imaju prednosti i mane. Vjerujem da ćemo mi iskoristiti svoje prednosti, iako će nam prijetiti opasnost od svakog njihovog igrača. Središnja linija im je dobra, igraju ofenzivni, otvoreni nogomet, no uvjeren sam da ćemo se znati braniti i iskoristiti taj njihov visoki pritisak i da će biti puno prostora. Imamo ekipu koja će to znati iskoristiti i tako ćemo se postaviti. Očekujemo dobru, čvrstu utakmicu i dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi – poručio je Kovačević.

Iako je trener naglasio kako kod njih, bez obzira na trenutni rezultat, nema euforije, izrazio je zadovoljstvo što se Varaždin ne bori samo za goli opstanak u ligi, već potencijalno i za Europu.

Pellumbi kaže kako znaju da je Lokomotiva vrlo kvalitetna momčad, no isto tako vjeruje da se njegova ekipa može vratiti kući s tri boda.

Želi se pobjeda, žele se tri boda – rekao je Pellumbi te na pitanje može li Varaždin biti četvrti odgovara kako igraju utakmicu po utakmicu, tjedan po tjedan.

Utakmica protiv zagrebačke Lokomotive, koja je sa samo četiri boda manje od Varaždina trenutno 8., na redu je ove nedjelje s početkom u 18 sati.

tklopotan / www.sjever.hr
31.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.