Now Reading:
Općina Bedekovčina povećala iznos sufinanciranja obrta za čuvanje djece – načelnik Ban: Djeca su naš prioritet i Općina ih prati od njihova rođenja
Full Article 2 minutes read

Općina Bedekovčina povećala iznos sufinanciranja obrta za čuvanje djece – načelnik Ban: Djeca su naš prioritet i Općina ih prati od njihova rođenja

Da Općina Bedekovčina vodi sustavnu brigu o svojim najmlađim stanovnicima, i to od njihove najranije dobi, dokazuje i činjenica o sufinanciranju obrta za čuvanje djece.

Naime, Općina je donijela odluku o povećanju iznosa sufinanciranja, a isto tako za treće dijete osigurava besplatan boravak u obrtu za čuvanje djece, što je svakako primjer dobre pronatalitetne politike. Tako Općina za prvo dijete sufinancira iznos od 1401,78 kuna, za drugo dijete 1729,17 kuna, dok je za treće dijete boravak besplatan.

Kako ističe načelnik Bedekovčine, Darko Ban, djeca su njihov prioritet i Općina ih prati od njihova rođenja.

– Naknade za rođenje djece koje smo nedavno podijelili roditeljima, kao i sufinanciranje vrtićke naknade samo su neke od pronatalitetnih mjera koje Općina provodi. Naime, svjesni smo da su roditelji suočeni sa sveopćim rastom cijena i sve većim troškovima života te im na ovaj način nastojimo barem malo olakšati. Isto tako želimo dodatno stimulirati roditelje da se odluče na roditeljstvo i naravno da ostanu živjeti sa svojim obiteljima na području naše općine – naglašava načelnik Ban te dodaje kako će Općina i dalje voditi brigu o djeci te činiti sve da omogući što bolji životni standard mladim obiteljima na području općine.

www.sjever.hr
30.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.