Now Reading:
U Gornjoj Stubici svečano obilježen 65. rođendan velikana stubičkog kraja Rudolfa Perešina
Full Article 1 minutes read

U Gornjoj Stubici svečano obilježen 65. rođendan velikana stubičkog kraja Rudolfa Perešina

U Gornjoj Stubici u subotu je na svečan način obilježen 65. rođendan hrvatskog pilota i velikana stubičkog kraja Rudolfa Perešina. U organizaciji Društva “Rudolf Perešin”, Općine Gornja Stubica i Župe svetog Jurja mučenika održana je sveta misa nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod biste Rudolfa Perešina u Spomen parku koji nosi njegovo ime.

Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić kazao je kako su se na ovaj svečan način prisjetili Rudija.

– Ujedno smo odali počast istinskom velikanu našeg kraja – rekao je Krizmanić. U Gornju Stubicu u povodu obilježavanja 65. rođendana Rudolfa Perešina stigla je i njegova supruga Ljerka Perešin.

Podsjetimo, Rudolf Perešin rođen je u Gornjoj Stubici, u selu Jakšinec 25. ožujka 1958. godine. Po izbijanju Domovinskog rata iz JNA prebjegao je na hrvatsku stranu. Svojim MIG-om 21 25. listopada 1991. godine sletio je u Austriju, čime je privukao pozornost čitavog svijeta. Vrativši se u Hrvatsku priključio se obrani, sve do akcije Bljesak 2. svibnja 1995. kada je njegov zrakoplov oboren, a njemu se gubi svaki trag. Posmrtni ostaci obitelji vraćeni su 1997. godine.

www.sjever.hr
26.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.