Now Reading:
Četvrti vikend Welcome spring festivala donosi orijentacijsko trčanje, biciklističku utrku i program za najmlađe!
Full Article 3 minutes read

Četvrti vikend Welcome spring festivala donosi orijentacijsko trčanje, biciklističku utrku i program za najmlađe!

Bogat program četvrtog vikenda Welcome spring festivala neće zaobići Ludbreg ni ovog vikenda!

Subota, 25. ožujka, rezervirana je za orijentacijsko trčanje

Orijentacijski klub Varaždin bit će glavni organizator događaja koji nas očekuje u subotu. Orijentacijsko trčanje sve je popularniji oblik trčanja u kojem je cilj u što kraćem vremenu, uz pomoć karte i kompasa, proći sve kontrolne točke postavljene na nekoj stazi u prirodi ili gradskom okruženju. Po dolasku na svaku kontrolnu točku natjecatelji potvrđuju svoj prolazak, a pobjednik je onaj koji najbrže obiđe stazu uz uvjet da je obišao sve kontrolne točke zadanim redoslijedom.

Orijentacijski sport razvio se u skandinavskim zemljama odakle se proširio po cijelom svijetu, a u Hrvatskoj postoji 50-tak godina. Orijentacijska utrka u sklopu festivala Welcome Spring Ludbreg održat će se u disciplini sprint i to urbani sprint po gradu. Utrkivat će se kategorije: MŽ 12, 16, 21, 35, 45, 55, 65, OPEN.

Prvi start je u 11 sati na Otoku mladosti.

Gravel biciklistička utrka u nedjelju, 26. ožujka

Gravel Ludbreg, uzbudljiva biciklistička utrka, dio je natjecateljskog kalendara hrvatskog biciklističkog saveza i postala je nezaobilazno proljetno događanje za sve ljubitelje biciklizma. Kružnu rutu utrke vole i bivši profesionalci i rekreativci, a na njoj možete uživati i ako nemate gravel bicikl.

Kružna ruta koja vodi od ludbreških ravnica i livada preko šuma Crne Gore do vrha Kalnika te nazad do Ludbrega. Očaravajuća priroda i uglavnom makadamski putevi duljine 77 km i s 1300 m penjanja pružaju izazovno i uzbudljivo biciklističko iskustvo.

Nedjeljni program za mališane (i roditelje)

Kroz niz zanimljivih sportski inspiriranih, ali jednostavnih i prije svega zabavnih igara prilagođenim svim uzrastima i vještinama, sudionici ovog zanimljivog programa u posebnu će dizajniranu knjižicu prikupljati pečate, družiti se i provesti ugodno vrijeme na otvorenom.

U Give me 5! nema natjecanja, ali ima prilike za postavljanje vlastitih izazova i njihovo nadilaženje uz pomoć i podršku prijatelja i obitelji. Događaj je namijenjen djeci predškolske i školske dobi u pratnji roditelja, rođaka ili skrbnika, a sudjelovanje na Give me 5! Ludbreg je potpuno besplatno.

Program počinje u 11:30 sati na Otoku mladosti, a trajat će sve do 13:30 sati. U slučaju lošeg vremena druženje se odgađa.

Ovogodišnja novost je e-bike kategorije koja Gravel Ludbreg otvara još široj biciklističkoj publici.

Prijave su otvorene do 25. ožujka do 12 sati. Start utrke je u 11 sati na Otoku mladosti.

sjever.hr/ludbreg.hr
24.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.