Now Reading:
Varaždinskim hitnjacima prekipjelo! Vozači saniteta tvrde: Umjesto pacijenata prevozimo hrpu paketa
Full Article 3 minutes read

Varaždinskim hitnjacima prekipjelo! Vozači saniteta tvrde: Umjesto pacijenata prevozimo hrpu paketa

Vozači saniteta iz Varaždinske županije, uz pacijente, prevoze i poštu. Radnici, među kojima već neko vrijeme ključa nezadovoljstvo, najavljuju prosvjed, prenosi Index. Naime, fotografije koje je objavio RTL pokazuju kako se na mjestu za pacijente u sanitetskom vozilu nalazi hrpa pošiljki koje vozači saniteta iz Varaždina razvoze po zagrebačkim bolnicama.

-Sanitet pruža usluge transporta paketa varaždinskoj bolnici i svih ostalih paketa koje su potrebne za Zagreb i koje ona naplaćuje. Pa nismo mi dostavna služba, mi vozimo pacijente, a ne pakete i ostale stvari, a i to se sve skupa naplaćuje – kazao je voditelj Odjela za sanitet u Sindikatu Zajedno Vladimir Markuš.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije od varaždinske bolnice naplaćuje 70 kuna po paketu, a riječ je o ugovoru starom 11 godina kojeg je potpisala bivša uprava, a za sadašnjeg ravnatelja Zavoda ne predstavlja ništa sporno.

-To nisu poštanski paketi, to su materijali i uzorci iz varaždinske bolnice koji se voze u Kliničke bolnice i Kliničke bolničke cente u Zagrebu koje ne mogu ići običnom poštom – rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

Sindikalist Markuš pak govori kako to zahtjeva specijalno vozilo i kako je nedopustivo da se takve stvari prevoze u prostoru u kojem se voze pacijenti.

I dok ravnatelj tvrdi – nisu jedini koji ovako rade, sindikat tvrdi suprotno.

-Vozač koji to stalo radi on se svako jutro svađa oko toga, jer puno vremena gubi, čak više vremena nego da razvozi pacijente po bolnicama – kazao je vozač saniteta u NZHM-u Varaždinske županije Ladislav Juhas.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako njemu to ne izgleda logično.

-Imaju li toliko slobodnog vremena pa da mogu koristiti sanitet za prijevoz pošiljaka, ne mogu vjerovati da je tome tako – kaže Beroš.

Nezadovoljstvo među radnicima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije ključa već duže vrijeme. Traže hitnu smjenu ravnatelja kojeg optužuju za mobbing i neisplatu covid dodatka, kažu da je u najmanju ruku diktator koji terorizira svoje radnike. On to negira tvrdeći da nikad nije podigao glas, a kamoli nekog mobingirao.

Cijela situacija trebala se riješiti na sastanku.

-I kad je došlo vrijeme sastanka kojeg su oni odredili da bude u 11 sati nisu se pojavili. Ja sam ih zvao u pola 12, javio se njihov povjerenik gospodin Juhas i rekao da on nema što sa mnom razgovarati, da je sve utuženo i poklopio slušalicu – kazao je ravnatelj Smoljanec.

Radnici za ponedjeljak u Varaždinu najavljuju i mirni prosvjed, između ostalog s porukom, trebamo se brinuti za pacijente, a ne za poštu.

Foto: screenshot danas.hr
www.sjever.hr / index.hr / danas.hr
18.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.