Now Reading:
Varaždinskim hitnjacima prekipjelo! Vozači saniteta tvrde: Umjesto pacijenata prevozimo hrpu paketa
Full Article 3 minutes read

Varaždinskim hitnjacima prekipjelo! Vozači saniteta tvrde: Umjesto pacijenata prevozimo hrpu paketa

Vozači saniteta iz Varaždinske županije, uz pacijente, prevoze i poštu. Radnici, među kojima već neko vrijeme ključa nezadovoljstvo, najavljuju prosvjed, prenosi Index. Naime, fotografije koje je objavio RTL pokazuju kako se na mjestu za pacijente u sanitetskom vozilu nalazi hrpa pošiljki koje vozači saniteta iz Varaždina razvoze po zagrebačkim bolnicama.

-Sanitet pruža usluge transporta paketa varaždinskoj bolnici i svih ostalih paketa koje su potrebne za Zagreb i koje ona naplaćuje. Pa nismo mi dostavna služba, mi vozimo pacijente, a ne pakete i ostale stvari, a i to se sve skupa naplaćuje – kazao je voditelj Odjela za sanitet u Sindikatu Zajedno Vladimir Markuš.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije od varaždinske bolnice naplaćuje 70 kuna po paketu, a riječ je o ugovoru starom 11 godina kojeg je potpisala bivša uprava, a za sadašnjeg ravnatelja Zavoda ne predstavlja ništa sporno.

-To nisu poštanski paketi, to su materijali i uzorci iz varaždinske bolnice koji se voze u Kliničke bolnice i Kliničke bolničke cente u Zagrebu koje ne mogu ići običnom poštom – rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

Sindikalist Markuš pak govori kako to zahtjeva specijalno vozilo i kako je nedopustivo da se takve stvari prevoze u prostoru u kojem se voze pacijenti.

I dok ravnatelj tvrdi – nisu jedini koji ovako rade, sindikat tvrdi suprotno.

-Vozač koji to stalo radi on se svako jutro svađa oko toga, jer puno vremena gubi, čak više vremena nego da razvozi pacijente po bolnicama – kazao je vozač saniteta u NZHM-u Varaždinske županije Ladislav Juhas.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako njemu to ne izgleda logično.

-Imaju li toliko slobodnog vremena pa da mogu koristiti sanitet za prijevoz pošiljaka, ne mogu vjerovati da je tome tako – kaže Beroš.

Nezadovoljstvo među radnicima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije ključa već duže vrijeme. Traže hitnu smjenu ravnatelja kojeg optužuju za mobbing i neisplatu covid dodatka, kažu da je u najmanju ruku diktator koji terorizira svoje radnike. On to negira tvrdeći da nikad nije podigao glas, a kamoli nekog mobingirao.

Cijela situacija trebala se riješiti na sastanku.

-I kad je došlo vrijeme sastanka kojeg su oni odredili da bude u 11 sati nisu se pojavili. Ja sam ih zvao u pola 12, javio se njihov povjerenik gospodin Juhas i rekao da on nema što sa mnom razgovarati, da je sve utuženo i poklopio slušalicu – kazao je ravnatelj Smoljanec.

Radnici za ponedjeljak u Varaždinu najavljuju i mirni prosvjed, između ostalog s porukom, trebamo se brinuti za pacijente, a ne za poštu.

Foto: screenshot danas.hr
www.sjever.hr / index.hr / danas.hr
18.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.