Now Reading:
SLUŽBENO JE: Zlatko Dalić uskoro će postati najdugovječniji hrvatski izbornik, evo do kada ćemo ga gledati na klupi reprezentacije
Full Article 3 minutes read

SLUŽBENO JE: Zlatko Dalić uskoro će postati najdugovječniji hrvatski izbornik, evo do kada ćemo ga gledati na klupi reprezentacije

Zlatko Dalić produljio je ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom i ostat će izbornik do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi, piše Index.hr.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić rekao je da je Dalić u ovih pet i pol godina ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni te pritom na dva svjetska prvenstva postigao dva vrhunska rezultata i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje. Time je Varaždinac livanjskih korijena postao najuspješniji hrvatski izbornik u povijesti.

-Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna osvježiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata. Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače diljem svijeta – rekao je Kustić.

Izbornik Dalić zahvalio je predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju i potpori koju ima u radu s reprezentacijom.

-Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira na to što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova – izjavio je Dalić.

Najavio je kako će Hrvatska nogometna reprezentacija u lipnju pokušati osvojiti Ligu nacija, a do idućeg ljeta cilj je biti dijelom spektakularnog Europskog prvenstva u Njemačkoj.

-Bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije – rekao je Dalić.

Kako piše Index, Dalić će uskoro postati najdugovječniji hrvatski izbornik. Ušao je u šestu godinu na toj poziciji, koliko su odradili i Ćiro Blažević te Slaven Bilić. Dalić je ukupno Hrvatsku vodio u 70 utakmica, a ispred njega je još samo Ćiro s dvije više.

Inače, izbornik je postao 7. listopada 2017. godine nakon što je između dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvu otkaz dobio Ante Čačić. Odveo je Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Rusiju i osvojio srebro, a četiri godine kasnije u Kataru i broncu.

www.sjever.hr / index.hr
18.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.