Now Reading:
Kroz hvalevrijedan projekt na području Grada Preloga zaposleno 10 žena iz ranjivih skupina društva koje su brinule o 83 korisnika
Full Article 2 minutes read

Kroz hvalevrijedan projekt na području Grada Preloga zaposleno 10 žena iz ranjivih skupina društva koje su brinule o 83 korisnika

Kroz projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći III“ koji se na području Grada Preloga provodi kroz treću fazu programa Zaželi zaposleno je 10 teže zapošljivih žena koje su brinule o 83 korisnika, naglašeno je na završnoj konferenciji projekta kojoj su prisustvovali i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec Nikola Hren te v.d. voditeljice Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Prelog Melita Novak-Ban.

Za provedbu ovog projekta koji je trajao osam mjeseci Gradu Prelogu dodijeljeno je preko 65 tisuća eura, a iznos potpore je sto posto. Kroz projekt je zaposleno 10 žena, pripadnica ranjivih skupna koje su šest mjeseci pružale uslugu pomoći u kući za 83 krajnja korisnika.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Prelog.

Kako je naglašeno, vrijednost ovog projekta je dvostruka. Naime, kroz zapošljavanje teže zapošljivih žena osnažilo ih se, a ujedno se poboljšala kvaliteta života i smanjila isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

-Nestrpljivo iščekujemo nastavak ovog hvalevrijednog projekta, a svima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi projekta iskreno hvala – poručuju iz Grada Preloga.

Foto: Studio Vipro / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.