Now Reading:
Kroz hvalevrijedan projekt na području Grada Preloga zaposleno 10 žena iz ranjivih skupina društva koje su brinule o 83 korisnika
Full Article 2 minutes read

Kroz hvalevrijedan projekt na području Grada Preloga zaposleno 10 žena iz ranjivih skupina društva koje su brinule o 83 korisnika

Kroz projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći III“ koji se na području Grada Preloga provodi kroz treću fazu programa Zaželi zaposleno je 10 teže zapošljivih žena koje su brinule o 83 korisnika, naglašeno je na završnoj konferenciji projekta kojoj su prisustvovali i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec Nikola Hren te v.d. voditeljice Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Prelog Melita Novak-Ban.

Za provedbu ovog projekta koji je trajao osam mjeseci Gradu Prelogu dodijeljeno je preko 65 tisuća eura, a iznos potpore je sto posto. Kroz projekt je zaposleno 10 žena, pripadnica ranjivih skupna koje su šest mjeseci pružale uslugu pomoći u kući za 83 krajnja korisnika.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Prelog.

Kako je naglašeno, vrijednost ovog projekta je dvostruka. Naime, kroz zapošljavanje teže zapošljivih žena osnažilo ih se, a ujedno se poboljšala kvaliteta života i smanjila isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

-Nestrpljivo iščekujemo nastavak ovog hvalevrijednog projekta, a svima koji su na bilo koji način pomogli u provedbi projekta iskreno hvala – poručuju iz Grada Preloga.

Foto: Studio Vipro / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.