Now Reading:
Županijski nogometni savez nastavlja ciklus investicija „teških” 219 tisuća eura – Horvatić najavio: U Varaždinu ćemo uskoro gledati utakmicu Vatrenih
Full Article 3 minutes read

Županijski nogometni savez nastavlja ciklus investicija „teških” 219 tisuća eura – Horvatić najavio: U Varaždinu ćemo uskoro gledati utakmicu Vatrenih

Održana je redovita godišnja skupština Županijskog nogometnog saveza, na kojoj su klubovima uručeni novi ugovori za investicije vrijedni 68 tisuća eura. Nastavak je to prošlogodišnjeg ciklusa investicija, vrijednog otprilike isti iznos, odnosno oko 219 tisuća eura kada se pribroje sredstva koja su na temeljno ulaganje Županijskog nogometnog saveza uložili sami klubovi kao i jedinica lokalne samouprave u kojima djeluju.

U investicije u infrastrukturu aktivno se uključila i Varaždinska županija, povodom čega se okupljenima obratila zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Ove smo godine znatno povećali financijska sredstva u proračunu što se tiče Saveza športova Varaždinske županije, pa smo tako iznos od 92 tisuće eura povećali na 225 tisuća eura. Županijskom nogometnom savezu dodijelili smo 27.000 eura za poboljšanje nogometne infrastrukture pa će tako klubovi i pripadajući tereni dobiti navodnjavanje, kućice za pričuvne igrače, sanirati će se tereni i pomoćna igrališta, obnoviti svlačionice i postaviti rasvjeta. Također sudjelujemo i sa 17 tisuća eura u financiranju programa županijskog nogometnog instruktora koji će obilaziti klubove i škole nogometa te će na taj način izravno raditi s mladima – istaknula je zamjenica Zagorec.

Dodala je kako Županijski nogometni savez kroz ulaganja u razvoj modernih, kvalitetnih sportskih programa koji se tiču svih uzrasta, zatim ulaganja u sportsku infrastrukturu na području cijele Varaždinske županije, te konstruktivnu suradnju sa sportskim udrugama i sportskim klubovima bitno doprinosi razvoju sporta kao dio kulture življenja građana Varaždinske županije.

Skupština je bila i prigoda da se dodijeli 15 novih ugovora vrijednih 68.000 eura, a predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić zahvalio je Varaždinskoj županiji i županu Anđelku Stručaku.

– Županija drugu godinu za redom izdvaja po 200.000 kuna za taj program, još 300.000 kuna izdvaja Županijski nogometni savez, što znači da zajedno ulažemo 68.000 eura. Danas je odluke primilo 15 klubova. Vidite 500 lopti, štapova, a još ćemo puno ulagati u nogometne centre. Velika želja nam je da jedan teren s umjetnom travom dođe na područje Podravine, da na ludbreškom području kao nositelju kvalitete imamo još jedan teren. Već sljedeći tjedan, 23. ožujka će hrvatska U-21 reprezentacija u Varaždinu odigrati prijateljsku utakmicu s Izraelom. Moja je želja, kao i izbornika Zlatka Dalića da u Varaždinu gostuje A reprezentacija, i to u listopadu – rekao je Horvatić.

Skupštini ŽNS-a prisustvovali su i predsjednik Skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski i Siniša Jenkač, te gradonačelnici i načelnici s područja Varaždinske županije, dok su zaslužnim pojedincima dodijeljena i prigodna priznanja.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.