Now Reading:
Važna obavijest HŽ-a: “Zbog radova između zagrebačkog Glavnog i Zapadnog kolodvora kasnit će vlakovi iz smjera Zaboka”
Full Article 2 minutes read

Važna obavijest HŽ-a: “Zbog radova između zagrebačkog Glavnog i Zapadnog kolodvora kasnit će vlakovi iz smjera Zaboka”

Iz HŽ Putničkog prijevoza obavještavaju putnike da će zbog radova na pruzi između Glavnog i Zapadnog kolodvora u Zagrebu doći do kašnjenja vlakova koji stižu iz područja Krapinsko-zagorske županije.

– Sukladno obavijesti HŽ Infrastrukture obavještavamo Vas da će zbog radova na pruzi državna granica – Savski Marof – Zagreb GK između Zagreb Glavnog kolodvora i Zagreb Zapadnog kolodvora od 20. ožujka u 8.30 sati do 26. ožujka u 18.20 sati promet teći jednim kolosijekom. Zbog vožnje jednim kolosijekom doći će do produljenja voznih vremena vlakova koji voze iz smjera Zaprešića, Savskog Marofa, Zaboka i Dugog Sela te se očekuju kašnjenja od oko 15 min – stoji u priopćenju HŽ-a.

– S obzirom da će se radovi naizmjenično izvoditi na lijevom i desnom kolosijeku, mijenjat će se organizacija prometa uslijed koje će zbog vožnje jednim kolosijekom dio vlakova biti otkazan, o čemu ćemo Vas naknadno obavijestiti – dodaju.

Planirani završetak radova je sredina 2024. godine, nakon čega će vlakovi tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se i propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika.

Foto: arhiva

www.sjever.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.