Now Reading:
Važna obavijest HŽ-a: “Zbog radova između zagrebačkog Glavnog i Zapadnog kolodvora kasnit će vlakovi iz smjera Zaboka”
Full Article 2 minutes read

Važna obavijest HŽ-a: “Zbog radova između zagrebačkog Glavnog i Zapadnog kolodvora kasnit će vlakovi iz smjera Zaboka”

Iz HŽ Putničkog prijevoza obavještavaju putnike da će zbog radova na pruzi između Glavnog i Zapadnog kolodvora u Zagrebu doći do kašnjenja vlakova koji stižu iz područja Krapinsko-zagorske županije.

– Sukladno obavijesti HŽ Infrastrukture obavještavamo Vas da će zbog radova na pruzi državna granica – Savski Marof – Zagreb GK između Zagreb Glavnog kolodvora i Zagreb Zapadnog kolodvora od 20. ožujka u 8.30 sati do 26. ožujka u 18.20 sati promet teći jednim kolosijekom. Zbog vožnje jednim kolosijekom doći će do produljenja voznih vremena vlakova koji voze iz smjera Zaprešića, Savskog Marofa, Zaboka i Dugog Sela te se očekuju kašnjenja od oko 15 min – stoji u priopćenju HŽ-a.

– S obzirom da će se radovi naizmjenično izvoditi na lijevom i desnom kolosijeku, mijenjat će se organizacija prometa uslijed koje će zbog vožnje jednim kolosijekom dio vlakova biti otkazan, o čemu ćemo Vas naknadno obavijestiti – dodaju.

Planirani završetak radova je sredina 2024. godine, nakon čega će vlakovi tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se i propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika.

Foto: arhiva

www.sjever.hr
17.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.