Now Reading:
Krapinski osnovnoškolci marljivo se pripremaju za Uskrsni sajam – ukrašavaju se pisanice, izrađuju čestitke i ukusni muffini
Full Article 2 minutes read

Krapinski osnovnoškolci marljivo se pripremaju za Uskrsni sajam – ukrašavaju se pisanice, izrađuju čestitke i ukusni muffini

Kao uvertira Uskrsnom sajmu u Krapk0ini u četvrtak je u Osnovnoj školi Ljudevit Gaj Krapina predstavljen projekt “Tradicija na suvremen način”. Riječ je o projektu koji kroz brojne aktivnosti i radionice izrade zdravih muffina, ukrašavanja pisanica, izrade uskrsnih čestitki od recikliranog papira te prigodna predavanja nastoji promovirati Uskrs u Zagorju na pomalo drugačiji, suvremen način prilagođen vremenu u kojem živimo.

Tom prigodom krapinske su osnovnoškolce posjetili učenici Srednje škole Pregrada i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koje su i same uključene u projekt.

– Danas je veseli dan u našoj školi, budući da naši učenici 4. razreda imaju priliku sa srednjoškolcima sudjelovati u brojnim aktivnostima. Naime, mi se uvijek rado uključujemo u sve aktivnosti koje možemo, a ovo je zaista jedan hvalevrijedan projekt srednjih škola u našem susjedstvu tako da smo tu suradnju svesredno prihvatili – naglasila je ravnateljica Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina, Vlatka Družinec.

Kako je pak objasnila Magdalena Škreblin, učenica 4. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, smjer industrijski dizajn na radionicama su zajedno s osnovnoškolcima oslikavali pisanice na moderan način, tradicionalnim motivima.

– Jako nam je zabavno, koristimo sprejeve, dakle modernu tehniku. Sprejevi su danas dosta zastupljeni u umjetnosti, ali najčešće se koriste kroz vandalizam i onečišćavanje te uništavanje imovine, a mi pokazujemo da se mogu koristiti na jako lijep način – rekla je učenica Magdalena.

Podršku projektu pružila je i Turistička zajednica Grada Krapine, čija je direktorica, Nedeljka Vodolšak istaknula kako je ove godine, jedna od komponenti manifestacije “Vuzem u Krapini” suradnja sa srednjim školama iz Zaboka i Pregrade kroz projekt koji spaja tradicionalno na suvremen način.

– Prva od tih radionica svakako su radionice kojima najmlađima želimo na jedan interesantan način pokazati kako tradicija može biti interesantna kroz kuhanje, umjetnost i kroz različite vidove prodaje. Naime, 1. travnja će učenici sve ono što naprave kroz ove radionice moći pokazati i prodati na prvom Vuzmenom sajmu u Parku Matice hrvatske u Krapini, na kojem će u prigodnom programu sudjelovati različite dječje skupine, različiti performansi te će na kraju biti održan koncert Mije Dimišić.

www.sjever.hr
16.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.