Now Reading:
Kojom će dionicom ići brza cesta Varaždin – Krapina? Župan Kolar: To je pitanje za milijun dolara, Butkovića sam deveti put službeno pozvao da dođe u Zagorje
Full Article 3 minutes read

Kojom će dionicom ići brza cesta Varaždin – Krapina? Župan Kolar: To je pitanje za milijun dolara, Butkovića sam deveti put službeno pozvao da dođe u Zagorje

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture u utorak je, boraveći u Varaždinskoj županiji, najavio početak radova na brzoj cesti Varaždin – Ivanec – Krapina, a tu je njegovu izjavu komentirao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

-Oduševljen sam i zadovoljan što ministar Butković kao ministar i potpredsjednik Vlade ima tako sjajne odnose s mojim dragim kolegom županom Anđelkom Stričakom iz Varaždinske županije. Jako sam zadovoljan što je raspisan natječaj za radove brze ceste Varaždin – Krapina, međutim ima jedan mali problem. Naime, ministra Butkovića sam osam puta pozvao u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji, sa željom da imam još bolje odnose s njim, nego što ih ima župan Stričak, iako znam da to iz određenih razloga nije moguće – istaknuo je Kolar.

Dodao je kako je vrlo nezadovoljan što dvije županije nemaju istu dinamiku provedbe tog projekta, upitavši kako je moguće da je u Varaždinskoj već raspisan natječaj za izvođenje radova.

-U Krapinsko-zagorskoj županiji, gle čuda, nemamo još niti spremnu projektnu dokumentaciju. Štoviše, nismo još ni definirali kojom dionicom će ići brza cesta. Evo, po deveti put, službeno, u najboljoj vjeri, želji i volji za zajedničku suradnju, pozivam ministra Butkovića da sjednemo da izdefiniramo dionicu brze ceste koja prolazi našom županijom i da se ubrza proces projektiranja, dobivanja dozvola i da se u što kraće roku raspiše natječaj za izvođenje brze ceste i na području Krapinsko-zagorske županije – poručio je župan Kolar.

Na novinarsko pitanje kojom će trasom na kraju ići brza cesta odgovorio je:

-E, to je pitanje za milijuna dolara! Bilo je pet dionica koje su se razmatrale kao studija izvodljivosti i ostale su dvije. Jedna koja ide preko Jesenja za Krapinu, a druga koja ide preko Svetog Križa Začretja. Mi smo naš stav izrazili – da se Krapina ne bi smjela zaobići, kao što se zaobišla s prugom. Tu za nas nema dileme! Međutim, mi smo u izradi prostornog plana Krapinsko-zagorske županije i ja ne mislim čuvati dva koridora!

Župan je kazao da je za konačnu odluku potreban dogovor, kako bi se moglo krenuti u izradu projekte dokumentacije te početi s radovima.

-Tu je naravno potreban i kompletan stručni tim Hrvatskih cesta, direktor Škorić, ministar Butković, gradonačelnici i načelnici naše županije preko kojih bi brza cesta morala ići. Prema tome, danas je iz mog kabineta otišao deveti poziv ministru i vjerujem da ćemo se uskoro sresti u službenom, radnom posjetu na području Krapinsko-zagorske županije – zaključio je Kolar.

a.kučić/sjever.hr
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.