Now Reading:
Kojom će dionicom ići brza cesta Varaždin – Krapina? Župan Kolar: To je pitanje za milijun dolara, Butkovića sam deveti put službeno pozvao da dođe u Zagorje
Full Article 3 minutes read

Kojom će dionicom ići brza cesta Varaždin – Krapina? Župan Kolar: To je pitanje za milijun dolara, Butkovića sam deveti put službeno pozvao da dođe u Zagorje

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture u utorak je, boraveći u Varaždinskoj županiji, najavio početak radova na brzoj cesti Varaždin – Ivanec – Krapina, a tu je njegovu izjavu komentirao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

-Oduševljen sam i zadovoljan što ministar Butković kao ministar i potpredsjednik Vlade ima tako sjajne odnose s mojim dragim kolegom županom Anđelkom Stričakom iz Varaždinske županije. Jako sam zadovoljan što je raspisan natječaj za radove brze ceste Varaždin – Krapina, međutim ima jedan mali problem. Naime, ministra Butkovića sam osam puta pozvao u službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji, sa željom da imam još bolje odnose s njim, nego što ih ima župan Stričak, iako znam da to iz određenih razloga nije moguće – istaknuo je Kolar.

Dodao je kako je vrlo nezadovoljan što dvije županije nemaju istu dinamiku provedbe tog projekta, upitavši kako je moguće da je u Varaždinskoj već raspisan natječaj za izvođenje radova.

-U Krapinsko-zagorskoj županiji, gle čuda, nemamo još niti spremnu projektnu dokumentaciju. Štoviše, nismo još ni definirali kojom dionicom će ići brza cesta. Evo, po deveti put, službeno, u najboljoj vjeri, želji i volji za zajedničku suradnju, pozivam ministra Butkovića da sjednemo da izdefiniramo dionicu brze ceste koja prolazi našom županijom i da se ubrza proces projektiranja, dobivanja dozvola i da se u što kraće roku raspiše natječaj za izvođenje brze ceste i na području Krapinsko-zagorske županije – poručio je župan Kolar.

Na novinarsko pitanje kojom će trasom na kraju ići brza cesta odgovorio je:

-E, to je pitanje za milijuna dolara! Bilo je pet dionica koje su se razmatrale kao studija izvodljivosti i ostale su dvije. Jedna koja ide preko Jesenja za Krapinu, a druga koja ide preko Svetog Križa Začretja. Mi smo naš stav izrazili – da se Krapina ne bi smjela zaobići, kao što se zaobišla s prugom. Tu za nas nema dileme! Međutim, mi smo u izradi prostornog plana Krapinsko-zagorske županije i ja ne mislim čuvati dva koridora!

Župan je kazao da je za konačnu odluku potreban dogovor, kako bi se moglo krenuti u izradu projekte dokumentacije te početi s radovima.

-Tu je naravno potreban i kompletan stručni tim Hrvatskih cesta, direktor Škorić, ministar Butković, gradonačelnici i načelnici naše županije preko kojih bi brza cesta morala ići. Prema tome, danas je iz mog kabineta otišao deveti poziv ministru i vjerujem da ćemo se uskoro sresti u službenom, radnom posjetu na području Krapinsko-zagorske županije – zaključio je Kolar.

a.kučić/sjever.hr
15.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.