Now Reading:
NAGRADE ZA IZVRSNOST U SPORTU Proglašeni najbolji sportaši Grada Lepoglave u 2022. godini
Full Article 3 minutes read

NAGRADE ZA IZVRSNOST U SPORTU Proglašeni najbolji sportaši Grada Lepoglave u 2022. godini

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave u lepoglavskom je Domu kulture održana svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportaši i sportski kolektivi Grada Lepoglave u 2022. godini. Najboljim sportašem Grada Lepoglave u protekloj godini proglašen je član Kuglačkog kluba Lepoglava Igor Gal, dok je najboljom sportskom ekipom proglašen upravo Kuglački klub Lepoglava. U kategoriji žena nisu dodijeljene titule najboljih.

Najuspješniji sportaš veteran Grada Lepoglave u 2022. godini je Bojan Barač, također iz Kuglačkog kluba Lepoglava, a najbolji mladi sportaš je Leon Butko iz Karate kluba Lepoglava čiji je trener Tomislav Medved proglašen najboljim trenerom u protekloj godini. Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Željko Breški iz Karate kluba Lepoglava.

Miroslav Jamniću, članu stožera hrvatske nogometne reprezentacije dodijeljeno je priznanje za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave “Promocija lepoglavskog sporta u zemlji i inozemstvu”, dok je za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave – za sportske zasluge, priznanje dodijeljeno Udruzi za sport i rekreaciju “Sport za sve” Višnjica.

Priznanjima za ostvarene vrhunske rezultate u sportu u kategoriji natjecatelja poteklih u lepoglavskim klubovima, a koji su rezultate ostvarili u drugim sredinama nagrađene su mlade odbojkašice Gabi Križanec i Nadja Galović koje nastupaju za Ženski odbojkaški klub Ivanec. Juniori Nogometnog kluba Lepoglava proglašeni su perspektivnom mladom sportskom ekipom Grada Lepoglave do 18 godina.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su članovi NK Lepoglava: Mihael Štefanek, David Štefanek, Darian Čretni, Dalibor Fogec, Luka Baniček, Karlo Držaić, Martin Draganić, Marin Strmečki, Domagoj Kostanjevec, Viktor Čretni, Jakov Cikač, Niko Gredelj, Antonio Maček, Filip Kralj, Filip Gredelj i Ivan Hrandek.

Također, perspektivnim mladim sportašima Grada Lepoglave proglašeni su članovi Sportsko penjačkog kluba Direkt: Nika Ferk, Ema Ferk, Maša Bedeković, Lana Rostohar, Melanija Rostohar, Sofija Pavleković i Bartol Dubovečak. Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su i članovi Karate kluba Lepoglava: Viktor Galunić, Marta Husnjak, Jan Mošmondor, Dora Husnjak i Leona Županić. Laureatima je priznanja uručio predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Dražen Novak koji je na početku svečanosti istaknuo da se u rezultatima klubova i sportaša još uvijek osjećaju posljedice pandemije korona virusa.

– Zahvaljujem roditeljima koji nisu odustali od toga da im se djeca bave sportom. A za bavljenje sportom imamo dobru infrastrukturu na čemu zahvaljujem Gradu Lepoglavi i gradonačelniku Marijanu Škvariću – istaknuo je Novak dodavši da se budućnost lepoglavskog sporta ne treba brinuti. Čestitke laureatima uputio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. Dodao je pri tom da je Grad Lepoglava ostvario zacrtan cilj, a to je stvoriti uvjete koji svim građanima omogućavaju bavljenje sportom, bilo rekreativno bilo u okviru sportskih klubova.

– Sport nije nešto što nam treba kako bismo popunili svoje slobodne vrijeme, on je nužan za održavanje zdravlja, a ima i važnu društvenu komponentu jer okuplja građane. Prepoznajući to, Grad Lepoglava ulaže značajna sredstva u razvoj sporta na gradskom području. U ovoj godini je za provođenje sportskih aktivnosti klubova i sportskih udruga osigurao oko 1.5 milijuna kuna, a nastavlja i s ulaganjima u razvoj sportske komunalne infrastrukture. Prilika za to su i europski fondovi koje Grad već koristi. Tako je Grad u ovoj godini izgradio vanjski fitnes na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi omogućivši građanima da ga koriste u svako doba dana -poručio je gradonačelnik Škvarić.

Na svečanosti su dječjim vrtićima i osnovnim školama, koje su aktivno sudjelovale na manifestaciji Školski sportski dan i obilježile Europski tjedan sporta, uručene prigodne spomen fotografije.

sjever.hr/lepoglava.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.