Now Reading:
U Međimurju se sastali vatrogasci iz sjevernih županija: Upravo vatrogasna zajednica sjeverozapadne Hrvatske bilježi najbolje rezultate u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

U Međimurju se sastali vatrogasci iz sjevernih županija: Upravo vatrogasna zajednica sjeverozapadne Hrvatske bilježi najbolje rezultate u Hrvatskoj

Vatrogasna zajednica Međimurske županije bila je domaćin treće sjednice Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske.

Uz predstavnike vatrogasnih zajednica Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, sjednici je prisustvovao potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, koji je vatrogascima zahvalio na zalaganju, pružio podršku Koordinaciji te istaknuo važnost vatrogastva koje je u mnogim sredinama i pokretač društvenog života.

-Vatrogasci su na usluzi svim građanima, otvorenog srca za bilo kakvu pomoć – istaknuo je potpredsjednik Skupštine Baksa.

Na sjednici Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske razgovaralo se o ustroju vatrogasnih zajednica županija, prijedlogu izmjena novih pravilnika Hrvatske vatrogasne zajednice, te o prijedlogu izmjena Zakona o vatrogastvu. Na skupu koji je vodio predsjednik Koordinacije Stjepan Skuliber, bilo je riječi i o EU projektima Hrvatske vatrogasne zajednice te su članovi Koordinacije pozvani da iznesu prijedloge i razmjene iskustva u cilju bolje organiziranosti.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, Koprivničko- križevačke županije Darko Palaš te Varaždinske županije Nedeljko Vukalović iskazali su ponos zbog činjenice da upravo vatrogasna zajednica sjeverozapadne Hrvatske bilježi najbolje rezultate u Hrvatskoj kada je riječ o natjecanjima, ali i brojnosti članova. Radi se o ukupnom broju od 29.000 članova, među kojima je čak 5.200 operativaca, te više od 4.500 članova u redovima pomlatka i djece.

Članica Koordinacije – Vatrogasna zajednica Međimurske županije – ima 11 vatrogasnih zajednica na svom području, te 85 dobrovoljnih vatrogasnih društava, dva DVD-a u gospodarstvu te jednu profesionalnu postrojbu. Ukupno riječ je o 5.906 osoba u vatrogastvu Međimurja!

Na koncu sjednice naglašeno je da kratak rok za usklađenje djelovanja s novim smjernicama države neće biti problem vatrogascima koji su naviknuti funkcionirati u kriznim situacijama. Potrebno je osnovati vatrogasne zajednice gdje ih još nema, te donijeti planove rada. Istaknuta je važnost Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg organizacije nadležne za vatrogastvo u kojoj svaki vatrogasac ili društvo u svakom trenutku mogu dobiti potrebne podatke, savjet i podršku.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
12.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.