Now Reading:
Svećenik iz seks skandala s udanom ženom ogolio dušu: “Žao mi je”. U novoj župi ženama govore da ne izlaze van
Full Article 2 minutes read

Svećenik iz seks skandala s udanom ženom ogolio dušu: “Žao mi je”. U novoj župi ženama govore da ne izlaze van

Vjerojatno se mnogi od vas sjećaju župnika iz slavonskog mjesta Sikirevaca javno optuženog za seks aferu s udanom mještankom. Župnik je stigao u novu župu, što je izazvalo različite komentare.

UŽAS U SIKIREVCIMA Župnik seksualno uznemiravao i zadovoljavao župljanke, ali to mu nisu jedina nedjela – evo što je sve radio

Stjepan Šumanovac u Selcima je Đakovačkim, u župi kojom upravlja u odsutnosti župnika. O događajima u staroj župi govorio je za RTL Danas.

-Ono što se dogodilo sa mnom kao svećenikom i kao čovjekom ja mogu reći iskreno da mi je žao – rekao je Šumanovac.

Nakon razrješenja poslan je na duhovno sabiranje u samostan Benediktinaca na otok Pašman. Tamo je mjesec dana radio, molio i razgovarao s duhovnikom pa mu je, kaže, žao u punom smislu te riječi.

-Suočio sam se sa sobom, s Bogom – to mi je najvažnije, ja Bogu odgovaram, jel tako, Bogu odgovaram i nekako želim dalje pomirbeno, s oprostom pomirbeno znači nastaviti svoj život – istaknuo je Šumanovac.

S križem koji nosi želi i dalje kao svećenik služiti Bogu i ljudima. Ekipa RTL-a Danas pitala je mještane kako gledaju na to.

Neki od njih poželjeli su mu dobrodošlicu i kažu da je sve to prošlost, drugi razmišljaju drugačije i oprezni su.

-Ja kažem svojoj ženi, nemoj izlaziti van – rekao je uz smijeh jedan od mještana.

Valjda će se popraviti ako je pogriješio – dodao je drugi.

Stjepan Šumanovac dobio je novu priliku i o njemu ovisi kako će je iskoristiti. No, sve što bude radio gledat će se i kroz prizmu onoga što je dogodilo u njegovoj bivšoj župi.

screenshot/danas.hr
sjever.hr/danas.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.