Now Reading:
Među 7100 bjelovarsko-bilogorskih vatrogasaca, čak 1450 je žena – na Međunarodni dan žena, na svemu što čine zahvalio im i župan Marušić
Full Article 2 minutes read

Među 7100 bjelovarsko-bilogorskih vatrogasaca, čak 1450 je žena – na Međunarodni dan žena, na svemu što čine zahvalio im i župan Marušić

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić na Međunarodni dan žena priredio je prijam za dužnosnice u vatrogastvu s područja županije, a među 7100 vatrogasaca, čak je 1450 žena.

-Drago mi je da već drugu godinu imam prigodu na ovaj način zahvaliti vam na svemu što činite. Podatak da raste zastupljenost žena u vatrogastvu i da je 24 posto žena u sustavu vatrogastva na razini Hrvatske je zadivljujuća – kazao je župan i zahvalio vatrogaskinjama na doprinosu u intervencijama u hitnim situacijama kakvo je bilo olujno nevrijeme koje je dijelove županije zahvatilo prije pola godine.

Podsjetio je i na pozitivnu diskriminaciju kad su žene u pitanju i u županijskoj upravi. Naime, na 9 od 10 pročelničkih mjesta su žene.

-Osobno se oslanjam na tu žensku ekipu i zaista to jako dobro funkcionira – kazao je župan Marušić.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Silvestar Štefović napomenuo je kako se Bjelovarsko-bilogorska županija može pohvaliti i profesionalnom vatrogaskinjom Anjom Seliž te također izrazio zadovoljstvo brojem žena u sustavu vatrogastva.

-Ovo je jedna plemenita i važna služba koja spašava ljudske živote i imovinu. U operativnom dijelu vatrogastva žene su sve više prisutne. Hvala vam na angažiranosti i trudu koji ulažete u ovaj sustav jer to sigurno nije lako uz sve ono što žene inače rade. Upravo to je dokaz vaše snage u svemu tome – kazao je Štefović.

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger istaknuo je važnost zajedništva vatrogasaca unutar sustava.

-Veliki dio vas danas ovdje su i operativne vatrogaskinje koje sudjeluju na intervencijama. Zadnje olujno nevrijeme koje nas je zadesilo pokazalo je važnost angažmana i doprinosa vatrogasaca i vatrogaskinja, a uz jedno zajedništvo puno su se lakše sanirale štete. Drago mi je da se sve više žena odlučuje upisati u vatrogasnu školu i postati profesionalni vatrogasci i zajedničkim radom na vatrogasnim intervencijama spašavaju ljudske živote i materijalna dobra – kazao je Heger.

www.sjever.hr / bbz.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.