Now Reading:
Među 7100 bjelovarsko-bilogorskih vatrogasaca, čak 1450 je žena – na Međunarodni dan žena, na svemu što čine zahvalio im i župan Marušić
Full Article 2 minutes read

Među 7100 bjelovarsko-bilogorskih vatrogasaca, čak 1450 je žena – na Međunarodni dan žena, na svemu što čine zahvalio im i župan Marušić

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić na Međunarodni dan žena priredio je prijam za dužnosnice u vatrogastvu s područja županije, a među 7100 vatrogasaca, čak je 1450 žena.

-Drago mi je da već drugu godinu imam prigodu na ovaj način zahvaliti vam na svemu što činite. Podatak da raste zastupljenost žena u vatrogastvu i da je 24 posto žena u sustavu vatrogastva na razini Hrvatske je zadivljujuća – kazao je župan i zahvalio vatrogaskinjama na doprinosu u intervencijama u hitnim situacijama kakvo je bilo olujno nevrijeme koje je dijelove županije zahvatilo prije pola godine.

Podsjetio je i na pozitivnu diskriminaciju kad su žene u pitanju i u županijskoj upravi. Naime, na 9 od 10 pročelničkih mjesta su žene.

-Osobno se oslanjam na tu žensku ekipu i zaista to jako dobro funkcionira – kazao je župan Marušić.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Silvestar Štefović napomenuo je kako se Bjelovarsko-bilogorska županija može pohvaliti i profesionalnom vatrogaskinjom Anjom Seliž te također izrazio zadovoljstvo brojem žena u sustavu vatrogastva.

-Ovo je jedna plemenita i važna služba koja spašava ljudske živote i imovinu. U operativnom dijelu vatrogastva žene su sve više prisutne. Hvala vam na angažiranosti i trudu koji ulažete u ovaj sustav jer to sigurno nije lako uz sve ono što žene inače rade. Upravo to je dokaz vaše snage u svemu tome – kazao je Štefović.

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger istaknuo je važnost zajedništva vatrogasaca unutar sustava.

-Veliki dio vas danas ovdje su i operativne vatrogaskinje koje sudjeluju na intervencijama. Zadnje olujno nevrijeme koje nas je zadesilo pokazalo je važnost angažmana i doprinosa vatrogasaca i vatrogaskinja, a uz jedno zajedništvo puno su se lakše sanirale štete. Drago mi je da se sve više žena odlučuje upisati u vatrogasnu školu i postati profesionalni vatrogasci i zajedničkim radom na vatrogasnim intervencijama spašavaju ljudske živote i materijalna dobra – kazao je Heger.

www.sjever.hr / bbz.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.