Now Reading:
Radno na području Općine Trnovec Bartolovečki: i posljednje ulice u naselju Trnovec dobivaju kanalizaciju i asfalt, a infrastrukturni projekti tu ne staju
Full Article 3 minutes read

Radno na području Općine Trnovec Bartolovečki: i posljednje ulice u naselju Trnovec dobivaju kanalizaciju i asfalt, a infrastrukturni projekti tu ne staju

Na području Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku su značajni infrastrukturni projekti. Tako se trenutno asfaltira posljednja ulica u naselju Trnovec koja je dosad bila bez asfalta, a završavaju i radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici Vladimira Nazora čime će čitavo naselje biti pokriveno kanalizacijskom mrežom. No, kako je najavila načelnica Verica Vitković, Općina tu ne staje.

Ovih dana završeni su pripremni radovi u Ulici Ivana Mažuranića, a preostalo je postavljanje asfaltnog sloja čime će i posljednja ulica u naselju Trnovec biti asfaltirana. Radovi vrijedni 100.000 eura u potpunosti su financirani iz proračuna Općine Trnovec Bartolovečki, a zadovoljstvo što su pri samom kraju izrazila je i načelnica Vitković.

-Tek smo zakoračili u treći mjesec, a mi već imamo prve rezultate. Završetak radova predviđen je 31. ožujka, odnosno čim se stvore uvjeti za to izvođač radova spreman je za stavljanje završnog asfaltnog sloja. Ovo je jedna od prometnica koja će uskoro biti završena, a tu ne stajemo – rekla je Vitković.

Iako zbog nedovoljne širine prometnice u Ulici Ivana Mažuranića neće biti biciklističke staze, načelnica vjeruje da će nakon završetka radova mještani biti itekako zadovoljni realiziranim projektom.

U naselju Trnovec u tijeku su i radovi na izgradnji jedne sasvim nove ulice, između Dravske ulice i Zelenog puta vrijedni 148.000 eura čijim će se završetkom formirati i nova gradilišta za mlade obitelji na području Općine. Preostalo je postavljanje asfaltnog sloja, a načelnica Vitković najavljuje kako bi radovi trebali završiti do kraja ožujka.

-Ulica je duga 300 metara i vjerujem da će se ovdje naći dobra gradilišta za svakog tko želi graditi kuću u naselju Trnovec – kazala je Vitković najavivši kako ovi infrastrukturni projekti nisu jedini u ovoj godini.

Naime, u tijeku je postupak javne nabave za potpunu sanaciju Ulice Augusta Šenoe u Trnovcu u vrijednosti od 100.000 eura te Kratke ulice gdje su radovi procijenjeni na 180.000 eura.

-Sredstva za uređenje ovih dviju ulica također su osigurana u proračunu Općine i vjerujem da će radovi na njima u naredna tri, četiri mjeseca biti završeni. Preostala nam je još i sanacija Ulice Štefanec Marof za koju ćemo postupak javne nabave pokrenuti tijekom godine – objasnila je Vitković.

I posljednja ulica u naselju Trnovec uskoro dobiva kanalizacijsku mrežu. Riječ je o projektu vrijednom 2,8 milijuna kuna, od čega ga Hrvatske vode sufinanciraju s 2,1 milijuna kuna, dok je ostatak osigurala Općina koja će u potpunosti financirati i postavljanje novog asfaltnog sloja.

-Iako je izvođač radova izgradnju kanalizacijske mreže planirao završiti ranije, radovi koji su trenutno pred završetkom odužili su se prvenstveno zbog vremenskih neprilika kao i podzemnih voda koje su također stvarale probleme tijekom cijelog izvođenja radova. Radovi na polaganju cijevi su pri kraju, postavljena je i pumpa te bi kroz 15-ak dana trebali biti gotovi nakon čega slijedi postavljanje novog asfaltnog sloja duž cijelog profila ulice za što je sredstva osigurala Općina – rekla je Vitković.

Budući da bi izvođač radova na kanalizacijskoj mreži, prema troškovniku, samo pokrpao izrezani asfalt, Općina je u svom proračunu odlučila osigurati sredstva kako bi se ulica asfaltirala duž cijelog profila.

www.sjever.hr
09.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.