Now Reading:
Izabrani članovi Dječjeg općinskog vijeća Bedekovčine – evo tko su mali vijećnici
Full Article 1 minutes read

Izabrani članovi Dječjeg općinskog vijeća Bedekovčine – evo tko su mali vijećnici

U Osnovnoj školi Bedekovčina te u Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički održani su izbori za Dječje općinsko vijeće Općine Bedekovčina, a na kojima je izabrano osam članova Vijeća.

Tako će se za interese djece na području općine Bedekovčina sljedeće dvije godine zalagati četvero učenika OŠ Bedekovčina, među kojima Franka Osrečak, učenica 4. razreda, Juraj Čajko (5. razred ), Viktor Ptičar (6. razred) i Jelena Žegrc, učenica 7. razreda. Isto to činit će i četvero učenika OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, a oni su: Matea Hed (4. razred), Dominik Jakuš (5. razred), Luka Jambrek (6. razred) i Mateo Bedić (7. razred).

Dječje općinsko vijeće ima za cilj ostvarivanje temeljnih dječjih prava zajamčenih Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravima djece, i to pravo djece na slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga odraslima, aktivno uključivanje i sudjelovanje u procesu donošenja odluka koje utječu na kvalitetu života djece. Ono upozorava općinsku vlast na probleme i predlaže rješenja od interesa za djecu.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.