Now Reading:
VELIK INTERES MLADIH Sveučilište Sjever uspješno predstavilo svoje studijske programe svojim budućim studentima iz Krapine i Ivanca
Full Article 3 minutes read

VELIK INTERES MLADIH Sveučilište Sjever uspješno predstavilo svoje studijske programe svojim budućim studentima iz Krapine i Ivanca

Srednja škola Krapina koju pohađa 980 učenika i ove je godine za svoje školarce, posebice maturante, organizirala predstavljanje visokih učilišta, a broj onih koji su predstavili svoje studijske programe premašio je broj sudionika u odnosu na prethodne godine.

Na predstavljanju studijskih programa Sveučilišta Sjever okupio se velik broj mladih, ali i roditelja koji su imali priliku doznati više o raznovrsnim studijskim programima Sveučilišta od kojih je njih 85 % iz STEM područja.

Posebice su predstavljeni studiji Geodezije i geomatike, Mehatronike, Logistike, te Strojarstva, ali su budući studenti pokazali velik interes i za ostale studijske programe na Sjeveru kojih je ukupno 17 na preddiplomskoj i 10 na diplomskoj razini, a u individualnim razgovorima doznali su više o studiranju, specifičnostima i posebnostima studija na Sjeveru, ali i studentskom životu u Varaždinu i Koprivnici.

Sveučilište Sjever predstavljali su u Krapini pročelnik Odsjeka za strojarstvo Tomislav Veliki, Predrag Brlek, pročelnik Odsjeka za logistiku i mobilnost Sveučilišnog centra Koprivnica, Sanja Šamanović s Odjela za geodeziju i geomatiku, te Zoran Busija s Odjela za mehatroniku.

Nakon Krapine, Sveučilište Sjever predstavilo se i maturantima, ali i učenicima trećih razreda Srednje škole Ivanec. Pročelnik Ivan Batoš predstavio je Odsjek za glazbu i medije, a Valentina Novak studijske programe Sestrinstva.

-Susreti s maturantima, ali i učenicima trećih razreda koji imaju još punu godinu dana da odluče o nastavku svog obrazovanja vrlo su nam važni ne samo zbog predstavljanja studijskih programa Sveučilišta Sjever mladima, nadamo se, našim budućim studentima, već i da čujemo od njih i njihovih profesora koji su im afiniteti i želje za stjecanjem novih znanja kako bi ih mogli ugraditi u naše studijske programe, koje pak razvijamo i s potrebama tržišta rada ne samo na sjeveru Hrvatske već i šire. Sveučilište Sjever u ovoj akademskoj godini ima više od 5 200 studenata, a kontinuirano pratimo već sada izbore maturanata za studij  i sigurni smo da ćemo većinu upisnih kvota za iduću akademsku godinu popuniti već u prvom upisnom roku. Sveučilište Sjever kontinuirano se razvija, pratimo europske trendove u obrazovanju, jačamo suradnju s gospodarstvom, ali i potičemo znanstveni razvoj ovog dijela Hrvatske. U svibnju ćemo ponovno organizirati Tjedan karijera kako bi naše studente povezali s potencijalnim poslodavcima, a vrata ćemo naših sveučilišnih centara i u Varaždinu i Koprivnici otvoriti idućeg mjeseca, krajem travnja, na Festivalu znanosti za kojeg naši profesori, predavači i asistenti već imaju spremne zanimljive i raznovrsne programe. Nastavljamo s predstavljanjem studijskih programa u srednjim školama i nadamo se i dalje dobrom odazivu učenika, njihovih profesora i ravnatelja – poručuju sa Sveučilišta Sjever.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.