Now Reading:
Međimurska županija u konkurenciji za visoko europsko priznanje! Hoće li Međimurju pripasti prestižna nagrada Green Destinations?!
Full Article 50 second read

Međimurska županija u konkurenciji za visoko europsko priznanje! Hoće li Međimurju pripasti prestižna nagrada Green Destinations?!

Danas se u Berlinu dodjeljuju certifikati za postignuća te razvoj sadržaja održivog turizma, oznaka Green Destination, a među kandidiranim nalazi se i Međimurska županija.

– Već samom nominacijom za oznaku Green Destination našoj je županiji i Turističkoj zajednici Međimurske županije odano priznanje za dugogodišnji predan rad na razvoju niza sadržaja koji turizam čine održivim uz očuvanje prirodnih resursa i smanjenje negativnih emisija u okoliš – poručuju iz Županije.

Podsjetimo, Green Destinations je organizacija osnovana 2014. godine s ciljem pružanja platforme za certificiranje i promicanje “zelenih” turističkih odredišta na svjetskoj razini. Do danas je prepoznata kao jedna od vodećih organizacija u promoviranju održivosti u turizmu, a pod “zelenim” odredištima organizacija smatra turistička odredišta koja su postigla visok stupanj održivosti prema 80-ak kriterija Globalnog vijeća za održivi turizam koje je odobrilo dodjelu certifikata „Green Destination Standard“ za unapređivanje održivih politika i održivo upravljanje odredištima.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.