Now Reading:
Međimurska županija u konkurenciji za visoko europsko priznanje! Hoće li Međimurju pripasti prestižna nagrada Green Destinations?!
Full Article 50 second read

Međimurska županija u konkurenciji za visoko europsko priznanje! Hoće li Međimurju pripasti prestižna nagrada Green Destinations?!

Danas se u Berlinu dodjeljuju certifikati za postignuća te razvoj sadržaja održivog turizma, oznaka Green Destination, a među kandidiranim nalazi se i Međimurska županija.

– Već samom nominacijom za oznaku Green Destination našoj je županiji i Turističkoj zajednici Međimurske županije odano priznanje za dugogodišnji predan rad na razvoju niza sadržaja koji turizam čine održivim uz očuvanje prirodnih resursa i smanjenje negativnih emisija u okoliš – poručuju iz Županije.

Podsjetimo, Green Destinations je organizacija osnovana 2014. godine s ciljem pružanja platforme za certificiranje i promicanje “zelenih” turističkih odredišta na svjetskoj razini. Do danas je prepoznata kao jedna od vodećih organizacija u promoviranju održivosti u turizmu, a pod “zelenim” odredištima organizacija smatra turistička odredišta koja su postigla visok stupanj održivosti prema 80-ak kriterija Globalnog vijeća za održivi turizam koje je odobrilo dodjelu certifikata „Green Destination Standard“ za unapređivanje održivih politika i održivo upravljanje odredištima.

www.sjever.hr
07.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.