Now Reading:
Bogat kulturni vikend iza mještanki i mještana Sračinca koji su ispunili Dom kulture
Full Article 2 minutes read

Bogat kulturni vikend iza mještanki i mještana Sračinca koji su ispunili Dom kulture

Pod vodstvom Udruge Žena Preslica iz Sračinca, uz pomoć Općine Sračinec, prethodnog vikenda mještanke i mještani Sračinca mogli su uživati u bogatom kulturnom rasporedu.

Program proslave Međunarodnog dana žena, koji se slavi 8. ožujka, održan je u subotu u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu. U okviru kulturno-umjetničkog programa pod nazivom “Ženama s ljubavlju”, nastupili su Tia Mesek, Tena Hudoletnjak Kos, Dramska družina Udruge žena Preslica, Vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, folkloraši KUD-a Vinica te Dramska skupina Udruge žena Kelemen.

Naša udruga brojnim aktivnostima kroz godinu radi na emancipaciji žena, na njihovom uključivanju u društveni život. Današnja priredba samo je mali znak pažnje za sve žene s područja naše općine i poziv da se uključe u naš rad. Održava se u okviru projekta “Ženama s ljubavlju”. U sklopu tog projekta odrađene su radionice o kvaliteti života, preventivni pregledi članica, a planira se još nekoliko radionica u suradnji sa HZZO – rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

Održana je i izložba “Za babičinim stolom” te prezentacija i degustacija “Zdiganih krumpirovi štrukli s koščicama od tikve”, koji su u procesu zaštite izvornosti proizvoda. Programu su nazočili načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić, koji su na izlasku iz dvorane žene darovali maćuhicama i na taj način čestitali Dan žena.

Kulturni program nastavljen je u nedjelju u Domu kulture, kada su na pozornicu stupili Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš s izvedbom predstave “Beba”, u sklopu 14. Tjedna smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra.

sjever.hr
06.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.