Now Reading:
Predstavom “Dame biraju” započeo 14. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra
Full Article 1 minutes read

Predstavom “Dame biraju” započeo 14. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra

Pred mnogobrojnom publikom, na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, započeo je 14. po redu Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra.

Izvedbom predstave “Dame biraju” bosanskohercegovačkog ALT Teatra, u petak je u Hrvatskom narodnom kazalištu počeo 14. Tjedan smijeha. U 14. izdanju Tjedna smijeha Varaždinke i Varaždince diljem gradova i općina Varaždinske županije očekuje preko 60 predstava u 10 dana.

Gostujućih kazališta u ovogodišnjem Tjednu smijeha ima iz svih krajeva Hrvatske, a i šire. Pa će tako, uz ALT Teatar i ,naravno, Kerekesh Teatar, nastupati i kazališta Scene Gorica, Male scene, Kazališta Moruzgva, Fiji Grupa, Adam scene, Teatar Exit, B Glad produkcije.

I ove godine organiziran je natjecateljski dio festivala. “Najjači smehek” nagrada je koju donosi publika svojim reakcijama i smijehom nekoj od gostujućih predstava.

Također je tu i 7. Međunarodna izložba karikatura “Smijeh bez granica“, a na završnoj večeri festivala, najbolji radovi će biti nagrađeni.

U organizaciji Kerekesh Teatra priprema se i nova predstava “U zdrav mozak”, a njezinu premijeru građani će moći vidjeti na 9. Varaždinskim kazališnim večerima početkom lipnja.

sjever.hr
04.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.